VZV stunt tegen DSS in regiofinale bekertoernooi

De handbalsters van VZV, de koploper uit de tweede divisie A, hebben dinsdagavond eredivisionist DSS uit het bekertoernooi gestoten. De ploeg uit ’t Veld won in Heemskerk na een 9-14 ruststand met 21-30 de regiofinale en heeft zich daarmee geplaatst bij de laatste zestien ploegen. Vanaf de achtste finale zullen ook de tien eredivisieploegen aanschuiven in het bekertoernooi. De kans dat een eredivisie ploeg op beoek komt in ’t Veld is dan ook bijzonder groot.

Vanaf de eerste minuut domineerde VZV de wedstrijd door een 1-5 voorsprong te nemen. DSS kon nog wel terugkomen tot 5-6 maar daarna was het VZV dat de wedstrijd bepaalde en uitliep naar een 9-14 ruststand. In de tweede helft bouwde de ploeg van Bettie Plasmeijer de voorsprong als snel verder uit naar 13-21. Daarna stabiliseerde de wedstrijd zich rond dit verschil. De zege kwam voor VZV dan ook geen moment meer in gevaar. Met 21-30 gaat men door naar de achtste finale.

De handbalsters van Kwiek, koploper uit de eerste divisie, hadden geen moeite met de koploper uit de hoofdklasse B Whije’92. De ploeg van Arthur Langedijk had de wedstrijd in de eerste helft al beslist als men met een 4-16 voorsprong de kleedkamer in gaat. In de tweede helft nam men dan ook wat gas terug en kon de thuisploeg de score een dragelijke aanzien geven. Desondanks ging de winst met 18-29 toch naar Kwiek

Gemini is thuis altijd een lastig te bespelen tegenstander omdat men niet hars mag spelen. Menige club is in de bekercompetitie dan ook gestruikeld in Zoetermeer. Dinsdagavond overkwam dat Foreholte nadat men in een eerder stadium Quintus 2 en Velo had weten uit te schakelen. Na een 13-11 ruststand zegvierde Gemini met 24-17. Coach Ricardo Clarijs was dan ook na afloop niet te spreken over de gang van zaken. “Het lag echt niet aan ons spel maar aan de omstandigheden waaronder er gespeeld moest worden. Normaal scoren we gemiddeld 31 doelpunten per wedstrijd. Nu komen we niet verder dat 17 treffers”.

De handbalsters van SEW 3 hadden weinig problemen met Berdos. In de competitie ontlopen de twee ploegen elkaar niets en staan ze gelijk op plaats vier en vijf. Dinsdagavond was er duidelijk een groot verschil tussen beide teams. SEW zegevierde met 35-13 en plaatst zich daarmee voor de achtste finale.

Uitslagen en het resterende programma deze week.