VZV plaats zich voor achtste finale beker

De handbalsters van Maedilon VZV hebben woensdagavond de regiofinale van het bekertoernooi gewonnen en zich daarmee geplaatst voor de achtste finale. Dinsdagavond plaatste BFC en Wijhe zich ook al voor de achtste finale. De eredivisie ploeg uit het Noord Hollandse ’t Veld versloeg in de Amsterdamse Calandhal de koploper uit de Tweede Divisie B Westsite na een 12-16 ruststand met 23-32.

De eerste schermutselingen van de wedstrijd waren nog voor de thuisploeg 2-1 en 3-2 maar als vervolgens VZV met vier doelpunten op rij uit loopt naar 3-6 komt de zege voor de ploeg van Betty Plasmeyer nooit meer in gevaar. Bij 6-7 kwam Westsite nog een keer op een doelpunten maar de vier punten voorsprong (6-10) die daarop volgde stond ook bij rust op het scorebord: 12-16.

In het eerste gedeelte van de tweede helft kon Westsite VZV nog bijbenen. Na driekwartwedstrijd stond het 18-23. In het laatste kwartiet waren de krachten bij de Amsterdamse ploeg weg gevloeid en kon VZV nog weglopen naar een 23-32 eindstand

Ook Borhave naar achtste finale

Ook de handbalsters van Borhave hebben zich geplaatste voor de achtste finale van het bekertoernooi. de ploeg uit Borhave heeft dinsdag al haar regiofinale gespeeld uit bij de Tukkers

Na een wat moeizame eerste helft voor de eredivisionist (rust 9-11), kon de ploeg van trainer coach Rik Philips uiteindelijk in de tweede helft afstand nemen van de Tweede divisionist. Met 16-26 wist Borhave de regiofinale winnend afsluiten en zich te plaatsen voor de achtste finale.

Donderdagavond staan de laatste twee wedstrijden op het programma.