Nieuws

VZV kijkt terug op een leerzaam en geslaagde Ooievaarscup

Dag 1 van de Ooievaars Cup. Iedereen is bij Maedilon VZV weer heelhuids teruggekeerd van vakantie en hoewel men zaterdag nog niet helemaal compleet was startte men met een nipt verlies tegen DSVD. De stijgende lijn werd wel ingezet op de eerste dag. Antwerpen werd verslagen en als laatste in de poule stond de wedstrijd tegen Virto Quintus op het programma.

Gelet op hun speelstijl, met gevaar voor snel spel en goede schutters vanuit de tweede lijn, werd het strijdplan bepaald. Een mooie en gelijk opgaande strijd leverde uiteindelijk een knappe winst op voor de ploeg uit Noord Holland. Quintus eindigde op  doelsaldo op de eerste plaats en VZV finishte als tweede in de Poule.  In poule A was het SEW dat als winnaar uit de bus kwam en het Franse Lille Lomm eindigde als tweede .

De poulefase op zaterdag werd dan ook met een goed gevoel afgesloten. Bij aankomst in het hotel even naar de Olympisch finale van de handbal vrouwen gekeken maar het werd niet laat, zondag stonden tenslotte naar Westfriesland SEW en wederom Quintus op het programma.

Dag 2 van de Ooievaars Cup. Om 12.00 uur ging de wedstrijd tegen SEW van start en aan de gretigheid van VZV te zien zouden ze de ploeg uit Nibbixwoud weinig ruimte bieden in hun aanval. De verdediging stond geweldig en vanaf 1-1 begon de trein te lopen en was het de snelheid en felheid van VZV die SEW deed verrassen. Met een 7-3 stand de rust in gaan gaf een goed gevoel. In de tweede helft zorgde Jane Kramer er eigenhandig voor om drie keer op rij te scoren en keek SEW uiteindelijk tegen een 11-3 achterstand aan.

Één van ongeschreven regels in de sport is dat de focus verloren kan gaan als het te makkelijk gaat en je de tegenstander de kans geeft om zich weer terug in de wedstrijd te spelen. Ook in deze wedstrijd lag dat op de loer, SEW begon zich knap terug te werken maar uiteindelijk kwam de overwinning niet in gevaar.

Quintus had in hun kruisfinale geen moeite met het Franse Lille Lomme en VZV kon zich opmaken voor een tweede confrontatie tegen één van de drie topclubs van afgelopen seizoen. De winst van zaterdag voelde goed en VZV was niet voornemens om het gevoel aan Quintus te geven dat dat een eenmalige stunt was. 

Het werd een mooie en gelijk opgaande strijd. Met hooguit één punt verschil gedurende de eerste helft werd een ruststand van 10-10 bereikt. Quintus beschikt over twee sterke lange opbouwers die goed van afstand kunnen schieten, daar waar VZV met fris en attractief handbal van alle kanten voor gevaar zorgden. Na 12 minuten in de tweede helft lukte het Quintus om een gaatje van twee punten te slaan. In de slotfase werd de cirkel van Quintus knap aangespeeld en eindigde de wedstrijd in een 15-19 overwinning voor Quintus.

Waar staan VZV nu als team?  Afgelopen vrijdag sloot de laatste speelster aan bij de selectie en kon men voor het eerst zien waar men staat als individu en als team. Na de harde maar daardoor juist zeer leerzame training-stage in Duitsland kan men weer dóórpakken in de verdere ontwikkeling van de speelsters individueel en als team waar men vorig jaar is geëindigd.

Het was een leuk en leerzaam toernooi waar men met een goed gevoel op terug kan kijken. Iedereen weet dat de resultaten in de voorbereiding niet altijd representatief  zijn voor de prestaties in de competitie maar Quintus en SEW weten wat voor vlees er bijkomt in de kuip van de eredivisie. Een mooi compliment was te horen van het Quintus-publiek dat VZV een goede aanwinst vindt.

Op 3 september start de competitie met een uitwedstrijd tegen Handbal Venlo en op 10 september meteen een derby als kraker wanneer streekgenoot Westfriesland SEW op bezoek komt. Grote kans dat  sporthal 't Zijveld flink gevuld raakt en we zullen alles eraan doen om ons thuispubliek een mooie wedstrijd voor te schotelen en voor de volle winst te gaan.

  

Deel dit bericht