Nieuws

Vooruitblik op BENE-League wedstrijden van zaterdag

De topper in de BENE-League staat dit weekend in Zwartemeer op het programma waar JMS Hurry Up de strijd aangaat met de koploper uit de BENE-League OCI-LIONS. In ogen van de ploeg uit Zwartemeer de titelfavoriet maar voor de Limburgers is dat allermist  het geval.

Met het vertrek van zeven spelers en het inpassen van vooral jonge talenten ziet LIONS zich zeker niet als de titelfavoriet.  Aan een geoliede machine die de ploeg de afgelopen twee jaar veel prijzen heeft bezorgd zal opnieuw gewerkt moeten worden en dat  vergt zeker nog wel enige tijd vooraleer het zover het weer zal zijn.  Het moge duidelijk zijn dat Ook LIONS de afgelopen wedstrijd wisselvallig heeft gespeeld en men het zeker niet in de schoot geworpen heeft gekregen.  Dat het verschil vaak in de slotfase wordt gemaakt heeft dan ook vooral te maken met het feit dat de ploeg technische en conditioneel sterk is en daarmee in staat is zestig minuten voluit te kunnen blijven spelen.  

Hurry Up is voor LIONS in eigen huis altijd al een geduchte tegenstander geweest. Zeker dit weekend is de Drentse ploeg met Martin Vlijm als trainer aan het roer en met het thuisvoordeel zeker de favoriet om de twee punten in eigen huis te houden. Met een overwinning kan men de vierde plaats in ieder geval vast houden.

De wedstrijd in Zwartemeer begint om 20:00 uur en is rechtstreeks te bekijken via de live stream Podium TV

Live stream 20:00 uur JMS Hurry Up - OCI-LIONS

Ook een interessante wedstrijd dit weekend is het treffen tussen KV Sasja en Achilles Bocholt de nummers vijf en zes van de BENE-League. Beide ploegen hebben negen punten en staat twee punten achter op Hurry Up en Callant Tongeren.  Afgelopen week wisten beide ploegen hun wedstrijd te winnen. Bocholt versloeg Aalsmeer en speelde daarna een sterke Europese wedstrijd in Hongarije. Sasja versloeg in de Antwerpse derby Merksem.  De winnaar van deze wedstrijd kan de aansluiting  houden me de top vier daarmee is het belang van deze wedstrijd is duidelijk .

De nummer twee van de huidige stand in de BENE-League Initia Hasselt moet op bezoek bij Visé de huidige nummer zeven. Ook voor Hasselt geld dat het spelen in Vise een moeilijk opgave is. De zeven punten die de ploeg uit Visé momenteel op zijn conto heeft staan heeft men uit de vier thuiswedstrijden behaalt.

Bovenstaande drie wedstrijden kunnen  dit weekend de BENE-league weer opnieuw spannend maken nadat twee weken gelden de top vier vier punten afstand had genomen van de eerste achtervolgers.

De wedstrijden tussen  Kras Volendam en Merksen en FIQAS Aalsmeer tegen Targs Bevo zijn op dit moment twee wedstrijden die dit weekend het verloop aan de top van de BENE-League niet kunnen beïnvloeden.  De winnaar van FIQAS Aalsmeer tegen Targs Bevo kan zich daarenetegen wel de aansluiten bij de middenmoot. terwijl de wedstrijd Kras Volendam en Merksen gaan bepalen wie de voorlaatste plaats gaat innemen na dit weekend. Volendam kan bij winst over Merksem heen springen terwijl Merksem bij wist mogelijk zelfs nog een plaats kan klimmen.

Voor de liefhebbers zijn de wedstrijden tussen KRAS Volendam en Merksem, FIQAS Aalsmeer en Targos Bevo Live te volgen.

Live stream 19:00 uur KRAS Volendam en Merksem Handbal

live stream 19:15 uur FIQAS Aalsmeer en Targos Bevo HC

Welke wedstrijd misschien nog wel van invloed kan zijn is die tussen het nog steeds puntloze KWS Quintus en Callant Tongeren dat op de derde plaats staat.  De debutant in de BENE-League uit Kwintsheul komt toch steeds dichter bij de eerste punten.  Het gaat alleen nog te vaak mis aan het einde van de wedstrijd voor de Heulse ploeg waardoor men uiteindleijk toch steeds de boot in gaat.  Afgelopen weekend ging het in Panningen ook mis bij een 25-24 tussenstand waardoor men uiteindelijk verliest met 33-25. Dat gold ook min of meer voor de wedstrijd tegen Bocholt waar men tot 19-18 een gelijkwaardige partner was en LIONS liet men helemaal ontsnappen aan punten verlies als Joris Baart in de slotseconden de 24-25 kan aantekenen voor de Limburgers.

  

Deel dit bericht