Nieuws

Voor Oranje U21 vanmiddag alles of niks tegen Rusland

Voor de handballers van Oranje U21 is het vanaf vanmiddag 16:00 uur alles of niks wanneer men aan de laatste WK kwalificatiewedstrijd tegen Rusland U21 gaat beginnen.  Oranje ging als de topfavoriet van start en heeft het tot nu toe waar kunnen maken al was het in de eerste helft van  de eerste wedstrijd even zoeken naar het juiste ritme. Tegen Letland speelde Oranje misschien wel zijn meest perfecte helf. Vandaag zal vooral veel van de dekking van Oranje verwacht worden. Daarnaast zal men tegen de fysiek wat zwaardere Russen vooral ook op snelheid moet spelen. 

In de eerste wedstrijd tegen Letland hebben de Russen klaarblijkelijk verstoppertje gespeeld. Buiten het fijt dat ze fysiek nogal wat in huis hebben liet ze tegen Letland geen geweldige indruk achter en speelde ze technisch maar erg matig. Zaterdag tegen Italië hebben ze toch iets anders laten zien. het gastland werd na een na een 12-16 ruststand met 22-36 verslagen.

Een van de meest aansprekende spelers is Dimitri Santalov. Speler van het Russische Chekhovskie Medvedi en al twee seizoenen spelend in de Champions League. Afgelopen seizoen kwam de 196 meter lange en 87 kilo wegende linker opbouwer  tot 18 treffers maar dit seizoen staat de teller op 40 doelpunten.  In Italië hield hij zich tegen Letland rustig met één doelpunt. Tegen Italië liet hij al meer van zichzelf zien en kwam hij tot zeven doelpunten.

Dat zelfde geld ook voor zijn ploeggenoot bij de nationale ploeg als ook bij Medvedi, rechter hoekspeler Timofei Maslennikov, hij scoorde tegen Letland ook eenmaal maar werd topscorer tegen Italië met 8 treffers. Naast deze twee heren levert Chekhovskie Medvedi in totaal zes spelers voor de nationale U21 selectie .

De selectie die op het EK U20 in Denemarken niet een keer wist te winnen en als laatste eindigde is op zes plaatsten gewijzigd.

Vandaag om 16:00 uur is de wedstrijd rechtstreeks te volgen via de live ticker van de EHF.

Een gelijkspel is voor Oranje voldoenden gezien het veel betere doelsaldo. Dat zou betekenen dat Oranje zich voor de derde keer op rij zich plaatst voor het WK. Rond 17:20 uur zullen we het weten.  

Deel dit bericht