Nieuws

Voor Cometas is de wedstrijd tegen Bevo het hoogtepunt van het seizoen

“Tevens promotie voor de handbalsport in de regio”

Vandaag staat er een wedstrijd in de achtste finale van het bekertoernooi op het programma. In sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden ontvangt Tweede divisionist Cometas vanavond BENE-League ploeg Targos Bevo Hc. Na het duel van vorig jaar tegen Hurry Up is de wedstrijd tegen Bevo weer een stapje hoger en opnieuw een hele uitdaging voor de Friese handballers.

De spelers reageerden direct na de loting verheugd met de opmerking ,"weer een tegenstander van formaat" nadat vorig jaar Hurry Up al op bezoek kwam. Bevo staat dit seizoen onder leiding van de 150-voudig oud-international Harold Nusser en werd in 2014 in een ongekend spannend finale over drie wedstrijden de verrassende landskampioen door de gedoodverfde favoriet LIONS te verslaan. Veel spelers die toen kampioen werden staan vanavond in het Kalverdijkje tegen over de spelers van Cometas en trainer coach Marcel de Vries die na drie succesvolle seizoen, met een promotie van de Hoofdklasse naar de Tweede divisie in zijn eerste jaar, afscheid neemt van het handbal aan het eind van het seizoen 

Bevo is nog altijd de vicekampioen van Nederland nadat men afgelopen seizoen in een drieluik tegen opnieuw OCI-LIONS de titel niet wist te heroveren.

Deze wedstrijd leeft dan ook enorm onder de spelers. “Voor vele is dit het hoogtepunt van het jaar ofwel de kers op de taart van een seizoen dat gekenmerkt wordt met vele blessures en nipt verloren wedstrijden.  Desondanks staat men op scherp om vanavond het beste er uit te halen maar daarnaast is men realistisch genoeg om weten dat men normaal gesproken geen kans maakt. Desondanks zijn dit o zo belangrijke wedstrijden voor de handbalsport in een regio waar zelden wedstrijden met topteams zijn te zien. Dit is voor ons de grootste winst die er te behalen is” aldus teammanager Ton de Vries. “We hebben er dan ook alles aan gedaan on de wedstrijd onder de aandacht te brengen. We verwachten dan ook weer een volle hal met veel oud bekende”.  

Kijk hier voor alle uitslagen van het bekertoernooi en het programma

Deel dit bericht