Nieuws

Voolopige EK selectie Heren Oranje U20

Interim bondscoach Monique Tijstermans heeft onderstaande twintig spelers geselecteerd  voor deelname aan het voorbereidingsprogramma ter voorbereiding voor het EK dat op 28 juli in Denemarken gaat beginnen. Uiteindelijk zullen zestien spelers geselecteerd worden voor deelnamen aan het eerste EK van een Nederland heren team ooit. Het wordt dus een historische gebeurtenis als Oranje op 28 juli de eerste wedstrijd tegen het gastland Denemarken moet aantreden. 

Naast een gezamenlijk trainingsprogramma staan er zes Interlandoefenwedstrijden tegen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland op het programma en is er een fysiek programma o.l.v. Tanja Sarenac en Maja Ivanovic  de Strength & Conditioning coaches van de Handbal Academie in Sittard.  

Luca van Straaten valt geblesseerd af voor EK

Voor de 17-jarige Luca van Straaten is het Europees Kampioenschap met Oranje U20 al voorbij. De uit Friesland afkomstige handballer en afgelopen seizoen spelend bij Cometas in de tweede divisie, is dusdanig ernstig aan zijn enkel geblesseerd dat hij een eventuele deelname aan het EK in Denemarken, dat op 28 juli begint, niet meer gaat halen.

De mogelijkheid bestaat nog wel, hoewel die kans ook niet erg groot is, dat hij met Oranje U18 wel kan deelnemen aan het EK U18 in Litouwen dat op 15 augustus begint en waar Nederland het in de groepsfase gaat opnemen tegen Estland, Italië en Moldavië

  1. Mark van de Beucken --- Targos/Bevo HC
  2. Marco Verbeij --- FIQAS/Aalsmeer
  3. Jordy Govaerts --- OCI-LIONS
  4. Rik Elissen --- Targos/Bevo HC
  5. Rene Jaspers --- Oosting/E en O
  6. Ephrahim Jerry --- Targos/Bevo HC
  7. Niels de Jong --- FIQAS/Aalsmeer
  8. Evert Kooijman --- OCI-LIONS
  9. Marwin van Offeren --- Oosting/E en O
  10. Pepijn Michielsen ---Hellas
  11. Eligio Pepels --- Initia Hasselt (BEL)
  12. Duncan Postel --- Kras/Volendam
  13. Niels Poot --- OCI-LIONS
  14. Luca van Straaten --- Cometas
  15. Kay Smits --- OCI-LIONS
  16. Rutger ten Velde --- TuS Derschlag (DUI)
  17. Joost Rombouts --- Targos Bevo HC
  18. Florent Bourget Jans --- HC Nantes (FRA)
  19. Max de Maat --- Koorneef Quintus
  20. Alec Smit --- OCI-LIONS  
Deel dit bericht