Volendam pakt de Supercup tegen LIONS

De handballers van KRAS/Volendam hebben zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen binnen gesleept De de verliezend bekerfinalist uit Noord-Holland versloeg landskampioen en bekerwinnaar OCI-LIONS in een niet fraaie maar wel zeer spannende wedstrijd met 23-24 .

Jorn Smits scoorde voor Volendam de openingstreffer waarna zij broer Kay Smits voor LIONS de gelijkmaker. LIONS liep mede door uitstekend keeperswerk door Luuk Hoiting  gemakkelijk uit naar 4-1 na vierenhalve minuut. Een uitstekend keepende Dennis Schellekens bij Volendam was en debet aan dat de zijn ploeg terug kwam tot 4-4 (10’) LIONS sloeg vervolgens weer een gaatje van twee doelpunten naar 6-4 en hielt dat vast tot halverwege de eerste helft (9-7). Een eerste zwakke fase waarin LIONS zes minuten niet tot score kwam door onder andere tweemaal de paal en éénmaal de lat te treffen, kwam Volendam weer langszij: 9-9.

LIONS leek vervolgens weer op het goede spoor te komen door twee treffers  van Dylan Vossen en een van Marco Vernooy: 12-9, maar in de laatste vijf minuten stokte het scoren opnieuw en opnieuw profiteerde Volendam via Geus en Hinskens waardoor de ruststand 12-11 werd

In aanvangsfase van de tweede helft was LIONS duidelijk de betere ploeg en liep weer uit naar 17-13 (36’). Volendam kreeg via sterk verdedigend werk meer grip op de Limburgers die weer te kansen begonnen te missen. De vierpunten voorsprong smolt als sneeuw voor de zon weg en bij 18-18 (42’) stond het dan ook weer gelijk. Vijf minuten later pakte Volendam weer de voorsprong bij 18-19. Via Ramos en Smits leek LIONS zich weer te herpakken  20-19, maar dat was van korte duur. Met drie treffers op rij pakte Volendam de definitieve voorsprong 20-22 al werd het no spannend als Marco Vernooy met nog een minuut te spelen de gelijkmaker scoort: 23-23. De onopvallende Jan Josef scoorde vervolgens de winnende treffer voor Volendam 23-24 omdat LIONS een verlenging niet meer wist af te dwingen. Het laatste schot van Marco Vernooy was een prooi voor Schellekens

OCI-LIONS: Kay Smits 6, Marco Vernooy 4, Ivo Steins 3, João Ramos 2, Serge Heijnen 2, Dylan Vossen 2, Lino Janssen 2, Roel Adams 1,

KRAS Volendam: Jorn Smits 7, Geert Hinskens 6, Maurits van Buren 3, Leon Geus 2, Matthijs Vink 1, Melvin de Jong 1, Dani Baijens 1, Randy Duin 1, Dico Coesel 1, Diego Jacobs 1, Jan Jozef 1.