Nieuws

Volendam haalt Servische opbouwer Igor Mrsulja

Kras Volendam heeft zich versterkt met de Servische international Igor Mrsulja. De 22- jarige midden en linkeropbouwer komt over van Partizan Belgrado en heeft bij de club uit Noord-Holland een contract getekend voor tweeënhalf jaar

Mrsulja overtuigde onlangs tijdens een trainingsstage bij Volendam. Door de procedure rond het verkrijgen van een werkvergunning is de Serviër niet direct speelgerechtigd voor de Volendamse club. De verwachting is dat deze formaliteit in de loop van februari afgerond is waardoor de Mrsulja mogelijk nog zijn opwachting kan maken in de BENE-league.

Mrsulja speelt sinds 2009 voor Partizan Belgrado waar hij sinds vorig seizoen ook aanvoerder is. Met Belgrado werd hij een keer landskampioen en won hij twee keer  de beker en de supercup . Daarnaast kwam hij uit voor vrijwel alle nationale jeugdselecties van Servië en werd hij geregeld gekozen tot beste opbouwer van zijn generatie. Ook werd hij gekozen in het sterrenteam van de Servische competitie.

Mrsulja vind het een mooie stap voor zijn ontwikkeling als handballers. “Volendam is een hoog aangeschreven club in Nederland met een mooie traditie. Ik hoop snel deel uit te kunnen maken van de ploeg. Ook wil ik zo snel mogelijk de Nederlandse taal onder de knie krijgen.  Als we fit blijven denk ik voor het kampioenschap te kunnen gaan”  

Deel dit bericht