Volendam als eerste naar de bekerfinale

De handballers van Volendam hebben zich donderdagavond als eerste geplaatst voor de bekerfinale. In de Noord Hollandse derby versloeg de huidige titelverdediger tegen Aalsmeer na een ruststand van 14-11 met 28-18.

Aalsmeer opende de wedstrijd nog wel een 0-2 voorsprong maar werd meteen weer door Volendam achterhaald dat een 3-2 (3’) voorsprong pakte. In het eerste deel van de eerste helft bleef het een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Aalsmeer opnieuw bij 5-6 (11’) de voorsprong pakte maar deze vervolgens wederom snel moest prijsgeven. Deze keer liep de thuisploeg meteen door naar 9-6 maar ook nu wist Aalsmeer de schade nog te herstellen. Met drie doelpunten op rij werd het met nog tien minuten te spelen 9-9. In de laatste fase van de eerste helft liep Volendam weer opnieuw uit en ging vervolgens met een 14-11 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging het helemaal mis met Aalsmeer dat nog wel de eerste treffer na rust wist te scoren 14-12, maar vervolgens Volendam zag uitlopen naar een zespunten voorsprong na negen minuten: 20-14. De daaropvolgende zes minuten waren cruciaal. Daarin werd echter niet gescoord. Als Smits dan in de 45 e minuut de 21-14 scoort breekt het verzet van Aalsmeer definitief en kan Volendam nog verder weg lopen naar 23-14 alvorens Aalsmeer nog wat kan terug doen (23-17) 54e minuut. Een slotoffensief aan de zijde van Aalsmeer zit er niet in. Wel weet Volendam in de laatste zes minuten het verschil nog op te voeren naar tien doelpunten 27-17 vooraleer het scheidsrechtersduo Bol en van Eck er bij 28-18 een einde aan maken. Daarmee heeft Volendam zich opnieuw weten te plaatsten voor de bekerfinale die op donderdag 29 mei op hemelvaartsdag in Almere gespeeld gaat worden.

De andere finalist komt uit de ontmoeting tussen OCI-Lions en eerste divisionist DIOS die dinsdag 29 april in Sittard gespeeld gaat worden