VOC neemt optie op eerste plaats in reguliere competitie

De handbalsters van Succes schoonmaak VOC hebben zondagmiddag een optie genomen op de eerste plaats aan het eind van de reguliere competitie. De ploeg uit Amsterdam zegevierde na een 11-17 voorsprong bij rust met 23-24

In de titanen strijd tussen de tweede ploegen die de laatste jaren het Nederlandse dames handbal in de Nederlandse competitie domineren staat het na zondag weer 1-1. Wist Dalfsen aan het begin van het seizoen met 24-25 te winnen in Amsterdam.

In sporthal de Trefkoele in Dalfsen was het dan weer VOC, dat met Rachel de Haze in een hoofdrol, een zwalkend Dalfsen lange tijd in haar greep had maar een negen punten voorsprong 12-21 bijna helemaal in rook zag op gaan. Met nog vier minuten te spelen was Dalfsen weer helemaal terug als Nusser de 23-24 scoort. Het was echter voor beide ploegen moeilijk in de slotfase om het net te vinden. Het spel was slordig en zal vol fouten.

Een overtreding op Jill Kooi in de laatste dertig seconden leverde in deze wedstrijd wel een twee minuten straf op voor VOC speelsters Rachel de Haze en een zeven meter voor Dalfsen. Larissa Nusser de topscorer van de wedstrijd had nog niet gemist maar zag haar inzet deze keer wel gestopt worden door routinier Martine Hoogenwoud en daarmee gingen de twee punten mee naar Amsterdam.

De ploeg uit de hoofdstad domineerde de wedstrijd vanaf het begin. Bij 4-7 en 7-13 pakte coach Peter Portengen van Dalfsen twee keer een time out maar hij kreeg zijn ploeg naar niet op de juiste manier aan het spelen. Ook na de rust kon Dalfsen in een eerste instantie geen vuist maken. Integendeel VOC liep zelfs nog verder weg. De zes punten voorsprong bij rust (11-17) werd uitgebreid naar een voorsprong van negen punten: 11-20 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

Pas halverwege de tweede helft kreeg de wedstrijd een andere wending als Dalfsen in rap tempo de achterstand kan inlopen en VOC niet meer aan het scoren komt en de wedstrijd daarmee nog een zinderend slot krijgt, met de inmiddels bekende afloop.

Het is de tweede nederlaag voor Sercodak Dalfsen dit seizoen in eigen sporthal. Eerder was Quintus veel te strek in de Trefkoele.

De ploeg die als eerste eindigt begint de nacompetitie met het maximaal aantal van zes bonuspunten en krijgt bij het bereiken van de finale het thuisvoordeel bij de Best of Three.