Nieuws

V&L coach Janssen: “Wij gaan voor een zo goed mogelijk resultaat”

Het Limburgse V&L, dat nog steeds in ontwikkeling is en met het bereiken van de halve finale de doelstelling voor dit seizoen heeft bereikt, gaat het in de halve finale opnemen tegen de gedoodverfde favoriet om de landstitel over te nemen van Dalfsen, Succes Schoonmaak VOC Amsterdam, de ploeg die sinds halverwege dit seizoen onder leiding staat van oude bondscoach van Oranje en Japan, Bert Bouwer

De andere drie halve finaliste zijn momenteel behoorlijk aan elkaar gewaagd terwijl de Limburgse ploeg op dit moment de mist sterke ploeg van de vier is. Zij willen in de komende jaren doorgroeien en zich meer en meer gaan mengen in de strijd on de landstitel. Daarvoor wil men ook meer vanaf volgend seizoen ook meer gaan trainen.

Trainer coach Maurice Janssen, die ook pas sinds januari aan het roer staat bij de ploeg uit Geleen, is er van overtuigd dat het zwaar gaat worden voor zijn ploeg. “We hebben onze doelstelling om bij de beste vier te eindigen bereikt. Ik heb dan ook tegen de speelsters gezegd dat ze van deze wedstrijden vooral ook moeten gaan genieten maar dat ze er ook veel van kunnen leren met het oog op de toekomst”.

Janssen: “Natuurlijk gaan wij er het beste van maken en onze stinkende beste doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Het is alleen jammer dat wij Desiree Comans Onink moeten missen in verband met een voetblessure. Daar heeft ze al langere last van maar het was op een gegeven moment niet meer te houden voor haar en dan moet je keuzes maken. Het is natuurlijk jammer voor haar en voor de ploeg dat ze juist op dit moment geblesseerd moet afvallen, maar het is niet anders. We zullen het moeten doen met de speelsters die we wel hebben en die hebben dit seizoen bij vlagen laten zien dat ze het zeker ook zonder Desiree kunnen, want”, zo vertelt Janssen verder, “Het is en blijft een halve finale wedstrijd en daarin kan van alles gebeuren. Wij moeten dan wel een topdag hebben en zij een wat mindere dag en ons misschien een beetje onderschatten, maar eerlijk gezegd zie ik dat niet direct gebeuren”.  

De eerste halve finale wordt niet in de gebruikelijke sporthal van Glanerbrook in Geleen gespeeld maar vindt plaats in de Fitland XL hal in Sittard de wedstrijd begint om 19:30 uur en staat onder leiding van de scheidsrechter Arjan Schneiders en Michael Verstege.

Deel dit bericht