Visé als laatste Belgisceh ploeg Europees uitgeschakeld

HC Visé BM, de laatste Belgische deelnemer op Europees niveau, had het uitduel bij het Servische HC Sloga Pozega goed stand gehouden. De 26-21 nederlaag bood perspectief in het thuisduel.

Zondagavond, voor 400 toeschouwers, had de ploeg van coach Pedrag Dosen de Serviërs bij rust al bijna te pakken: 14-10. Na de thee gingen de Walen vol op het gaspedaal. Echter, na 60 minuten enerverend handbal bleef de winst (26-24) weliswaar in België, maar mochten de bezoekers de handen dichtknijpen en zich opmaken voor de volgende fase in de Challenge Cup.

Doelpunten Visé: Danesi (5), Danse (5), Gava (4), Flasj (3), Geradon (3), Marchal (2) en Popivoda (1). Opmerkelijk genoeg kwam ook doelman Kostas Gourgomis op de lijst met drie treffers, gescoord met snelle, verre worpen in het verlaten Servische doel.