Nieuws

Vijf Nederlandse handbalsters door in Champions League

Alle Nederlandse speelsters die met hun club in oktober zijn gestart in de Champions League hebben de eerste ronde overleeft en spelen vanaf februari ook zes wedstrijden in het hoofdtoernooi. Alleen Maura Visser zal er niet meer bij zijn omdat de club en Visser contract beëindiging zijn overeengekomen. Mocht Visser in de tussentijd bij een andere club aan de slag gaan dan zal ze Europees niet meer in actie mogen komen dit seizoen. Elk club moet aan het begin van het seizoen een groslijst van 28 spelers indienen bij de EHF die gedurende het seizoen ingezet mogen worden.

Dinsdag zijn de uitgangsposities definitief bekend geworden voor de het hoofdtoernooi van de Champions League bij de dames. De nummers 1 t/m 3 van de voorronde groepen A en B vormen groep 1 van het hoofdtoernooi waar in Thuringen HC met Danick Snelder en Martine Smeets uitkomen. De nummers 1 t/m 3 van de voorronde groepen C en D vormen groep 2 van het hoofdtoernooi waar Metz Handball met Yvette Broch en Ailly Luciano en Baia Mara met Lois Abbingh vanaf februari gaan strijden voor een plek in de kwartfinales. Vanaf februari is de verwachting dat Lois Abbingh de draad als speelsters weer gaat oppakken nadat ze vorig jaar in maart tijdens de EK kwalificatiewedstrijd in en tegen Spanje opnieuw aan het knie geblesseerd raakte.

De eerste vier ploeg uit beide groepen plaatsen zich voor de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinales plaatsten zich voor de Champions League Final4 die ook dit jaar weer in het Hongaarse Budapest wordt gespeeld.

De ploegen hebben de punten die ze verdient hebben in de voorronde tegen de ploegen die ook mee zijn gegaan naar het hoofdtoernooi meegenomen naar de tweede ronde. Er wordt derhalve alleen gespeeld tegen de drie ploegen uit de andere groep waarmee de poule is samengevoegd.

Groep 1

  1. Bunducnost 4 –7
  2. Dinamo-Sinara 4 – 6
  3. HC Leipzig 4 – 4
  4. WHC Vardar  4 –3
  5. RK Krim Mercator 4 – 2
  6. Thuringer HC  4 – 2

Programma Nederlandse speelsters  

30 jan - 01 feb RK Krim Mercator - Thuringer HC

06-08 feb Thuringer HC - Dinamo Sinara

13-15 feb HC Leipzig - Thuringer HC

27 feb - 01 mrt Thuringer HC - RK Krim Mercator

06-08 mrt Dinamo Sinara - Thuringer HC

13-15 mrt Thuringer HC - HC Leipzig

 

Groep 2

  1. Gyori KC  4 – 8
  2. Larvik 4 – 8
  3. Metz handball 4 – 4
  4. Viborg HK 4 – 3
  5. IK Savehof 4 – 1
  6. HCM Baia Mare 4 – 0

Programma Nederlandse speelsters

30 jan - 01 feb Viborg HK - Metz Handball

30 jan - 01 feb IK Savehof - HCM Baia Mare

06-08 feb  HCM Baia Mare - Gyori KC 

06-08 feb Metz Handball - IK Savehof

13-15 feb Gyori KC  - Metz Handball

13-15 feb Viborg HK - HCM Baia Mare

27 feb - 01 mrt Metz Handball - Viborg HK

27 feb - 01 mrt HCM Baia Mare - IK Savehof

06-08 mrt Gyori KC  - HCM Baia Mare

06-08 mrt IK Savehof - Metz Handball

13-15 mrt Metz Handball - Gyori KC 

13-15 mrt HCM Baia Mare - Viborg HK

Deel dit bericht