Nieuws

Vier Nederlandse speelsters naar kwartfinale Champiosn League

Met nog een wedstrijdronde in de groep voor de boeg zijn de ploegen in groep 1 die doorgaan naar de kwartfinale bij de vrouwen bekend. Alleen de volgorde moet nog in de laatste wedstrijd bepaald worden. FTC Hungaria, Vardar, Buducnost en Metz spelen om de juiste positie.

Metz imponeerde met een duidelijke 42-28 zege op koploper Vardar. Het slotduel tegen het zwakke Astrakhan moet de sprong richting kwartfinale afmaken. Weliswaar scoorde Andrea Penezic tien keer voor de bezoeksters, dat was lang niet voldoende om in het spoor van de ontketende Franse kampioen te blijven. Ana Gros trof 12 keer voor Metz, terwijl de voormalige Belgische Xenia Smits achtmaal terwijl doel trof. De ex Nederlandse international Ailly Luciano scoorde viermaal.

Halverwege had Metz slechts een 19-16 voorsprong. De eindscore was meteen ook een record voor de Franse kampioen – in de vaderlandse competitie gezakt naar de vijfde plaats - die 42 scoorde en met 14 treffers de ruimste marge ooit maakte in de Champions League.

Thüringer snoepte thuis, voor 1800 toeschouwes, koploper Hungaria een puntje af: 29-29. Dannick Snelder scoorde tweemaal voor de Hongaarse ploeg.

Op de slotdag speelt Hungaria thuis tegen Buducnost, gaat Metz naar Astrakhan en ontvangt Vardar Thüringer.

Stand in groep 1:

1.  FTC Hungaria 9-14; 2. Vardar 9-13; 3. Buducnost 9-12; 4. Metz 9-8.

Györi stelde, voor bijna 5200 toeschouwers, de eerste plek in groep 2 veilig door een 33-22 thuiszege op Team Esbjerg. Yvette Broch scoorde vijfmaal voor de Hongaarse ploeg, Nycke Groot bleef doelpuntloos. Bij Esbjerg trof Laura van der Heijden driemaal. Op de slotdag is alleen het duel tussen Midtjylland en Mercator nog een beetje interessant. De Deense ploeg heeft een positief saldo van + 3, de Sloveense ploeg heeft een saldo van -46 op de teller. Györi gaat op bezoek bij achtervolger Larvik.

Stand in groep 2:

1.  Györi 9-15; 2. Larvik 9-12; 3. Bucuresti 9-9; 4. Midtjylland 9-8; 5. Krim Mercator 9-6.

Gezien de huidige stand van zaken zijn vier Nederlandse speelsters zeker van plaatsing voor de kwartfinales. Danick Snelder met het Hongaarse FTC Hungaria en Ailly Luciano met het Franse Metz uit groep 1. Uit groep 2 gaan ook de twee verliezend finaliste van vorig jaar Nycke Groot en Yvette Broch door naar de kwartfinale.

Niet gehaald heeft het Team Esbjerg met Laura van der Heijden. Estavana Polman was al afgehaakt nadat bekend werd dat ze zwanger is. Anouk van de Wiel is afhaakt bij het Duitse Thuringer HC. Zij is drie weken geleden over gestapt maat Bayer 04 Leverkusen  

Deel dit bericht