Nieuws

Vido vrouwen met sterk vernieuwde ploeg de competitie in

Zaterdag begint voor de handbalvrouwen van VIDO het nieuwe seizoen in de hoofdklasse. De nummer twee van vorig jaar, die op één puntje na de promotie naar de tweede divisie misliep, begint tegen promovendus US uit Amsterdam.

De tegenstander is voor trainer Rolf Schulte de grote onbekende uit de poule. "Het is een studentenvereniging, waardoor er per jaar grote verschillen in de teamsamenstelling kunnen zitten, dus we gaan vooral starten vanuit onze eigen sterke punten. Omdat er bij Vido zelf maar liefst zes speelsters om verschillende redenen stopten stond Schulte voor de niet gemakkelijke taak om zijn halve team aan te vullen met volwaardige vervangsters. "Maar ik denk dat we daar aardig in geslaagd zijn. Omdat we binnen de club al een paar jaar bezig zijn met een eigen herkenbare "Vido huisstijl", ging het inpassen van de junioren Meike van Splunter (18) en Kirsten Schingenga (19) vrijwel zonder problemen. Vanuit het tweede team maakten Lianne Koning (23) en de beide keepsters Sabrine Aarsman (26) en Lucinda Busker (24) ook heel makkelijk de sprong naar de selectie van het eerste team, waarbij laatstgenoemde voorlopig de rol van derde keepster vervult.

Van buitenaf kwam van het Schiedamse DWS keepster Lisa Sluijter (21) naar Vido". Meest opvallende nieuwe naam in de selectie van Schulte is die van Stacy van Rijn. De inmiddels 31-jarige voormalig international die met SEW en VOC verschillende landstitels binnen haalde, miste het handbal na een sabbatical vanwege de geboorte van haar tweede kind toch nog té veel en vond bij Vido de best bij haar passende mogelijkheid om de draad weer op te pakken. Schulte is verguld met de hereniging met Van Rijn, met wie de trainer zowel bij SEW als bij VOC al eerder samenwerkte. "Stacy is niet alleen een gevaarlijke, veelzijdige schutter en sterke verdediger, door haar ervaring kunnen we als ploeg ook weer stabieler gaan spelen. Wisselvalligheid was vorig jaar onze grootste vijand. Daarnaast is Stacy gewoon een fijn mens om in je groep te hebben. Een echte teamplayer en ze heeft hard gewerkt om weer fit te worden voor de competitie, net als de rest van de selectie trouwens. We gaan zaterdag met vertrouwen van start aan de nieuwe reeks!"

Aan een voorspelling waagt Schulte zich dit jaar niet meer. "Als ik iets heb geleerd van de afgelopen jaren bij Vido, is dat je in een jaar ook een beetje geluk moet hebben. Afgelopen seizoenen hebben we behoorlijk last gehad van langdurige blessures en ook nu zijn nog niet alle speelsters blessurevrij vóór zaterdag. We werken gewoon van wedstrijd naar wedstrijd en met een beetje méér geluk dan afgelopen jaar, wordt het ondanks de sterk gewijzigde en verjongde ploeg toch een verrassend leuk seizoen." 

Deel dit bericht