Nieuws

Video: Kampioenswedstrijd ZAP vs de Tukkers

Afgelopen zaterdag zijn de handbalsters van ZAP uit het Nood Hollandse Breezand na een lange strijd met Voorwaarst uit Twello kampioen geworden in de tweede divisie A. In de eerste acht weken was het Kwiek 2 dat als een  de leiding nam in de Tweede divisie A. Toen de ploeg uit Raalte punten begon te verspelen werd het een tweestrijd tussen Voorwaats en ZAP. De eerste slag sloeg ZAP op de vijftiende speelronde toen Voorwaarts thuis werd verslagen en de ploeg uit Breezand de koppositie overnam met een punt verschil.

Daarna  volgde er een spannende race met voorwaarts die op de voorlaatste speeldag verrassende wending kreeg. Daar waar ZAP met veel pijn en moeite uit bij DSO in slotseconden nog vanaf de zeven meter lijn een gelijkspel mee naar huis wist te nemen verloor Voorwaarts op zondag bij VOC Amsterdam. Daarmee was de titelstrijd feitelijk beslist want met twee punten voorsprong en een veel beter doelsaldo kon ZAP de titel niet meer verspelen ondanks dat de Tukkers het ZAP nog moeilijk maakte.

Opnieuw is het trainer coach Ronald van de Kamp gelukt een ploeg kampioen te maken. Volgend seizoen gaat hij weer aan de slag in de eredivisie bij Westfriesland SEW. Zijn laatste klus in de eredivisie was bij Fortissmio dat hij twee jaar oprij naar Europees handbal wist te loodsen  

Onderstaand een samenvatting van de kampioenswedstrijd van zaterdagavond tussen ZAP en de Tukkers.

Deel dit bericht