De derby tussen de Handbalsters van DOS en E&O afgelopen zaterdag eindigde voor de eerste keer in een gelijkspel. Na 60 minuten stond er een 20-20 eindstand op het scorebord. Er had voor de ploeg van Saskia Lamberst misschien wel veel meer in gezeten. Na de 10-11 ruststand komt men op een 11-15 voorsprong, ondanks dat men in de tweede helft twee derde van de tijd in ondertal heeft gestaan. Dan stok de scoringsmachine bij E&O en lijkt DOS alsnog de zege te gaan pakken als men met nog een paar minuten op de klok op twee doelpunten voorkomt. Zelfs in overal weet DOS de voorsprong niet vast te houden en laat het E&O alsnog langszij komen.

RTV Drenthe was bij de wedstrijd aanwezig en maakte een samenvatting van de eerste Drentse derby van het seizoen.  Kijk hier voor de samenvatting