Verspeelt Metzinger in en tegen Bietigheim een mogelijke titel?

Hebben de handbalsters van TuS Metzinger woensdagavond in de uitwedstrijd bij SG BBM Bietigheim de titel verspeelt. TuS Metzinger, de ploeg van Kelly Vollebregt, Celine Michielsen en de nog geblesseerde keepsters Jasmina Jankovic, die afgelopen weekend voor het eerst in drie maanden weer een wedstrijd had verloren tegen Thuringers HC, verloor woensdagavond voor de tweede keer oprij. Nu was SG BBM Bietigheim, met Maura Visser, Angela Malestein, Martine Smeets en keepsters Tess Wester na een 18-13 ruststand met 32-27 beduidend te sterk.

TuS Metzinger moet het voor de rest van het seizoen doen zonder de afgelopen weekend geblesseerd geraakte sterke cirkelspeelsters Julia Behnke en dat is forse aderlating voor de ploeg. Matzinger begon dan ook twijfelend aan de wedstrijd een keek na vijf minuten tegen een 6-1 achterstand aan. Na een time-out kon men die nog wel ophalen naar 6-4 maar Bietigheim liet er geen gras over groeien en greep de laatste kans om nog mee te kunnen dingen naar het kampioenschap met beide handen aan en liep nu weg naar 13-6. De gasten konden het gat opnieuw voor een grootdeel dichten (13-10) maar ook nu was het weer de thuisploeg dat weg kon lopen naar de 18-12 ruststand.

In de tweede helft stond er in eerste instantie een heel ander Metzinger op het veld. Binnen vier minuten had men de achterstand weggepoetst (18-18) waarna men drie minuten later ook voor het eerst op voorsprong kwam bij 18-19. Deze kleine marge kon men vasthouden tot 20-21. (41’). Dan volgt er een doelpunten lozen periode van bijna twaalf minuten voor Metzinger waarin Bietigheim dan weer kon uitlopen naar een 26-21 voorsprong. Die marge liet de thuisploeg zich niet meer uit handen nemen. Uiteindelijk zegevierde Bietigheim met 32-27  met zeven doelpunten van Angela Malestein,  vijf van Martien Smeets en vier van Maura Visser. Bij Metzinger scoorde Celine Michielsen tweemaal.

Daarmee zakt TuS Metzinger weg naar de derde plaats met 37 punten. Ook SG BBM Bietigheim heeft 37 punten maar een beduidend minder goed doelsaldo dan Metzinger. Ook leider Thüringen en de nummer twee Leipzig staan op 37 punten maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. Thüringen speelt van het weekend tegen Fuchse Berlin. Leipzig tegen sv Celle.