Nieuws

Vandaag vier kwartfinales WK Qatar

Het WK in Qatar komt langzaam tot zijn ontknoping. Komende zondag staat al weer de finale op het programma. Voordat het zover is staan eerst nog de kwart- en halve finales op het programma. Vandaag staan de vier kwartfinales.

Het blijft opmerkelijk dat het organiserende Qatar als niet handballand zover in een toernooi is kunnen kopen. De Belgische assistent bondscoach Michel Kranzen geeft op de Belgische radiozender Sporza zijn visie over het bij elkaar kopen van een handbalploeg. Het zal een WK met een luchtje blijven aangezien in Bahrein de Verenigde Arabische Emiraten zich in eerste instantie om politieke reden hadden teruggetrokken, waarna Saoedi Arabië en IJsland een wildcard kregen. Later wilde Bahrein de Verenigde Arabische Emiraten hun startplaats weer terug hebben maar daar ging het IHF toch niet in mee.

Qatar speelt tegen het verrassende Duitsland dat eigenlijk helemaal niet thuis hoorde te zijn op het WK. In hetzelfde gesprek geeft Kranzen ook zijn visie weer waarom Duitsland er wel hoort te zijn. Of dat rechtvaardig is ten opzichte van andere landen daar kan je vraagtekens bij zetten. Je kan jezelf afvragen of dit soort gedragingen op den duur niet te koste gaan van de sport. Luister hier verder naar Kranzen.

Zeker ook het bekijken waard vandaag is de wedstrijd tussen Kroatië en Polen. Tot nu toe hebben de Kroaten een moeilijk toernooi gespeeld. Tegen de Europese landen werden het allemaal nipte overwinningen en in de achtstefinale overleefde men ook maar net tegen Argentinië.  Polen verloor van Duitsland en Denemarken maar kegelde in de achtste finale wel Zweden uit het toernooi.

Om 19:00 uur staan Spanje en Denemarken al in een vroeg stadium tegenover elkaar. Het is de replay van de finale van 2013 waarin de Denen een oorwassing kregen van de Spanjaarden. Uiteraard zal men uit zijn op revanche.

Frankrijk tegen Slovenië wordt ook interessant. Frankrijk verloor twee jaar geleden met 30-23 van Kroatië in de kwartfinale terwijl Slovenië Rusland de voet dwars zette. De Fransen lijken hun dip van jaren 2012/2013 weer te boven te zijn door een jaar geleden weer de Europese titel te pakken.

Kwart finales

16:30 u Qatar - Duitsland
16:30 u Kroatië - Polen

19:00 u Slovenië - Frankrijk
19:00 u Denemarken - Spanje

Kijk hier voor de Live stream U moet dan kiezen tussen Live feed 1, Live feed 2  
 

Deel dit bericht