Nieuws

Vanavond twee kwart finalewedstrijden Dames bekertoernooi

Deze week staan de vier kwartfinale wedstrijden uit het dames bekertoernooi op het programma. Nog acht eredivisie ploegen zijn er over die gaan strijden voor een plaats in de halve finale. Twee van de vier wedstrijden staan vandaag op het programma.

In Raalte gaat Klink Nijland Kwiek, de hekkensluiter uit de eredivisie, het opnemen tegen Borhave de nummer acht van de eredivisie. Beide ploegen speelden afgelopen drie weken twee keer tegen elkaar. Een keer trof men elkaar in Raalte en een keer in Borne.

Op 18 februari werd de laatste reguliere competitiewedstrijd in de Tijenraan gespeeld. Toen verloor Kwiek thuis met 22-32 van Borhave. Afgelopen weekend trof men elkaar in het degradatiepoule. Ook toen was de ploeg van trainer coach Rik Philips veel te sterk voor Kwiek. Met een 31-22 overwinning had Kwiek het nakijken en met die nederlaag is de ploeg uit Raalte duidelijk in degradatiegevaar gekomen.

Vanavond staat dan de derde ontmoeting binnen drie weken op het programma en opnieuw wordt er in de Tijenraan in Raalte gespeeld. Gezien de voorgaande resultaten zullen de handbalsters van Borhave met meer vertrouwen aan de wedstrijd beginnen dan de speelsters van Kwiek. Dat kan ook weer leiden tot onderschatting van de tegenstander die daar misschien dan toch van kan profiteren. Kortom het blijft een bekerwedstrijd en daarin is een verrassende nederlaag niet meer recht te zeten. De verliezer vliegt eruit waardoor het meer impact heef dan wanneer men in competitieverband verliest. Een plaats in de halve finale is voor Borhave een nieuwe mijlpaal in de clubgeschiedenis

19:30 uur  Klink Nijland/Kwiek – Borhave scheidsrechters Miri Dzemidzic en Lucas van Tricht

Een uur later begint vanavond in Amsterdam de tweede kwartfinalewedstrijd tussen titelverdediger Succes Schoonmaak VOC - Cabooter Gr.  HandbaL Venlo. VOC Amsterdam lijkt dit seizoen de te kloppen ploeg te zijn Na de winst in de reguliere competitie voert de Amsterdamse ploeg ook de ranglijst aan in de Play-offs.  In de reguliere competitie troffen beide ploegen elkaar al twee keer. Beide keren won VOC Amsterdam al ging dat in de eigen sporthal Elzenhagen wat makkelijker dan in Venlo. Thuis werd er met 32-22 gewonnen terwijl er in Venlo met 29-24 werd gewonnen.

Toch gaat de ploeg van Bert Bouwer ook vandaag als favoriet van start als de scheidsrechters André Hommen en Marco Remmerswaal het beginsignaal om 20:30 uur geven. VOC werd de afgelopen drie jaar in 2014 uitgeschakeld in de halve finale door Dalfsen in 2015 in kwartfinale door Quintus. Vorig jaar wist men uiteindelijk na zes jaar weer de beker mee naar Amsterdam te nemen. Handbal Venlo verloor in 2014 in de kwartfinale van Hellas, in 2015 in de achtste finale van DOS en vorig jaar in de kwartfinale van SEW.

20:30 uur Succes Schoonmaak VOC - Cabooter Gr. HandbaL Venlo Scheidsrechters André Hommen en Marco Remmerswaal

Deel dit bericht