Nieuws

Vanavond twee cruciale eredivisie wedstrijden bij de dames

Vanavond wordt in Kwintsheul de eredivisie wedstrijd tussen Vitro Quintus en Sercodak Dalfsen vooruitgespeeld.  In het weekend van 4 en 5 februari speelt de Heulse club immers de vierde ronde in de Europese Challenge Cup tegen het IJslandse Haukar. Na dat men in november in de derde ronde tegen het Bosnische Mira Prijedor twee keer thuis heeft gespeeld heeft de club er nu voor gekozen om de twee wedstrijden op IJsland te spelen. Voor de speelsters betekend dit dat men in ieder geval maar een wedstrijd hoeft te spelen.

De eerste ontmoeting tussen beide clubs in Dalfsen, ook een inhaalhaalwedstrijd op donderdag 3 november, werd voor het thuisspelende Dalfsen een grote catastrofe. De ploeg van Peter Portenegen werd helemaal weggespeeld in de eerste helft door de Heulese ploeg die vlak voor rust op een 3-16 voorsprong kwam. Die achterstand kreeg Dalfsen niet meer weggewerkt ook al ging men met een 7-16 stand rusten. Er werd met 24-32 verloren. Het was in de Nederlandse competitie een ongekende Nederlaag voor Dalfsen. De Nederlands kampioen zal vanavond in de Eekhout hal dan ook haar revanche willen gaan halen.

Ook Quintus wil zich willen revancheren, maar dan naar aanleiding van haar eigen prestatie. Anderhalve week geleden stond men tegen VOC zo ongeveer de gehele wedstrijd op een voorsprong echter gaf men deze in de slotfase weg en werd er alsnog met 23-25 verloren. Het was de tweede nederlaag van het seizoen en ook de tweede tegen VOC.

De top drie staat al wel vast met nog vijf wedstrijden te spelen maar de onderling kunnen en nog verschuivingen gaan plaast vinden, maar dan moet Quintus vanavond in eigen hal wel winnen, met de wetenschap dat komend weekend de topper tussen Dalfsen en VOC op het programma staat.

“Of  we op scherp staan?  “Dat moet vanavond blijken” vertelt Quintus coach Alex Curescu. "Dat Dalfsen een revanche wil na de vorige wedstrijd weten we. Zij zijn ook verplicht om dat te gaan proberen te doen. Wij willen Dalfsen en VOC uitdagen maar zijn geen titelfavoriet. Wij zullen het vanavond voor onszelf beter moeten doen dan tegen VOC , maar willen we de druk op VOC en Dalfsen houden dan moeten we vanavond beginnen om Dalfsen te stoppen”.   

Voor de liefhebbers is de wedstrijd vanavond via de live stream van Quintus te volgen vanaf 20:30 uur. Kijk hier verder

 

VZV – V&L

In het Noord Hollandse ’t Veld staat vanavond de tweede eredivisie wedstrijd op het programma tussen Maedilon VZV en V&L. Ook deze wedstrijd kent wel wat revanche gevoelens. VZV werd na een glorieuze periode van alleen maar overwinningen  en succes in de derde eredivisie wedstrijd van het seizoen van haar roze wolk afgestoten. De gasten verloren in Geleen met 28-18 wat ook coach Betty Plasmeyer  ontlokte om te zeggen welkom in de wereld van de eredivisie maar we staan weer met beide voeten op de grond

Inmiddels staan beide ploegen in de middenmoot van de eredivisie en heeft de confrontatie van vanavond de inzet om een plaats te veroveren bij de eerste zes ploegen die straks gaan spelen in de play offs om de landtitel.

De uitganspunten zijn wel anders V&L heeft na de nederlaag van afgelopen weekend en de manier waarop die tot stand is gekomen wel even een tikje te verwerken gekregen en zal zich voor vanavond dan ook weer helemaal moeten opladen om haar positie bij de eerste zes niet helemaal op het spel te zetten.

VZV kende een goede generale  op weg naar deze misschien wel cruciale wedstrijd. De promovendus won afgelopen weekend afgetekend bij Kwiek Raalte 18-29 en zal met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen V&L gaan beginnen. Bij winst komt men in punten gelijk met V&L, en Handbal Venlo (13) en zal er nog een spannende eindfase gaan komen wie er naar de play-offs gaan. De wedstrijd begint om 20:15 uur in ’t Zijdeveld  

Deel dit bericht