Nieuws

Vanavond laatste twee heren bekerwedstrijden in Achtste finale

Vandaag staan de laatste twee bekerwedstrijden uit de achtste finale van het heren toernooi op het programma. Om 20.30 uur ontvangt Eerstedivisionist Nieuwegein BENE-League deelnemer Kras Volendam en een kwartier later begint enkele kilometers verderop de wedstrijd tussen de twee eredivisieploegen Alphadeuren houten en AES Arnhem

Nieuwegein  - KRAS Volendam          

De vier ploegen die afgelopen seizoen zijn gepromoveerd van de tweede divisie naar de eerst divisie domineren voor een belangrijk deel de gang van zaken in de Eerste divisie. Zo was Nieuwegein ook lang een van de titelkandidaten maar de laatste paar weken loopt het wat minder voortvarend waardoor de achterstand op koploper BFC is opgelopen naar zeven punten. Zo verraste de ploeg van Rik Louw ook in de eerste twee rondes van het bekertoernooi de concurrenten uit de eerste divisie DIOS en Quintus 2. Via de tweede divisie ploegen Gemini en Houten 2 bereikte men de achtste finale waarin Volendam vanavond in sporthal Galekop de tegensstander is.

Een lastige tegenstander en een moeilijk te nemen horde. Kijkend naar de andere bekerwedstrijden van deze week dan is het niveau verschil tussen de BENE-League ploegen en de rest toch behoorlijk groot. Ook Kras Volendam zal vanavond de favoriet en dus de te kloppen ploeg zijn, maar of Nieuwegein dat wel gaat lukken, u kunt het vanavond allemaal gaan zien om 20:30 uur.

Alphadeuren Houten  - AES Arnhem     

In Houten spelen de twee eredivisieploegen Alphadeuren Houten en AES Arnhem hun achtste finalewedstrijd uit het bekertoernooi. Het si de tweede keer dat beide ploegen elkaar deze week treffen. Afgelopen zaterdag stonden ze ook in The Dome in Houten tegenover elkaar voor de competitie. Toen was AES met 28-33 te sterk. Ook de eerste ontmoeting in Arnhem eindigde in een ruime overwinning voor AES.

In de eredivisie eindigde de thuisploeg als vierde en miste daarmee net de play-offs voor de landstitel. waar AES zich wel voor heeft geplaats als nummer twee. De Beker is dan ook voor de ploeg van de vertrekkende coach Hans van Dijk de enige mogelijkheid om het seizoen nog enige glans te kunnen gaan geven.

De ploeg van trainer coach Arthur Langedijk speelde een sterk seizoen in de eredivisie en zit momenteel in een goede floo. Die vorm wil men met het oog op de start van de nacompetitie graag meenemen en daarin past dan ook een overwinning in het bekertoernooi. Of dat gaat lukken?  vanavond kunt u het gaan bekijken als om 20:45 uur de wedstrijd van start gaat in The Dome in Houten.

Deel dit bericht