Vanavond laatste kwart finale bekerwedstrijd V&L tegen Quintus

Vanavond staat de laatste kwart finalewedstrijd uit het dames bekertoernooi op het programma. In Geleen treffen Vlug en lenig en Quintus elkaar. Afgelopen seizoen gingen beide ploegen ook de confrontatie met elkaar aan in de kwart finale maar toen werd die gespeeld in Kwintsheul.  Toen won Quintus na een 8-8 ruststand met 20-12. Een rode kaart voor Desiree Onink vroeg in de tweede helft brak de Geleense ploeg toen op.

Quintus reikte vorig jaar uiteindelijk tot de finale waarin ze met één doelpunt verschil werden verslagen door VOC Amsterdam.

Dit seizoen aast de Heuse ploeg opnieuw op de bekerfinale. Er is geen ploeg die de afgelopen tien jaar zoveel bekerfinales heeft gespeeld als Quintus. Zes maal:  In 2006, 07 en 08 werd er gewonnen. De laatste overwinning van 32-23 was, jazeker, tegen Vlug en Lening de tegenstander van vanavond. in 2011, 2012 en 2016 werd er verloren

V&L heeft zeven bekerfinales gespeeld maar nooit een gewonnen. Het wordt wel weer eens tijd dat er weer een finale gespeeld zou kunnen gaan worden. De ploeg uit Geleen heeft wel oren naar een revanche na het verlies van vorig jaar in de kwart finale. Na een mislukt parcours in  competitie zou een succesje in de beker het seizoen wel weer een wat ander aanzien geven. Quintus zit echter momenteel wel goed in haar vel na alle succes van de afgelopen weken in competitie en Europacup.

De wedstrijd in Glanerbrook begint vanavond om 19;30 uur en staat onder leiding van de scheidsrechter Jaap Klompers en Koen Stobbe