Nieuws

Vanavond kick-off play-offs heren eredivisie met LIONS vs Hurry Up

Vanavond om 19:30 uur vind de kick-off plaats van de play-offs dan begint de eerste wedstrijd op weg in eerste instantie naar, zes ploegen die naar zich gaan plaatsen voor de BENE-League waarna er uiteindelijk twee ploegen overblijven die gaan strijden voor de landstitel.

In Sittard trappen OCI-LIONS en JMS Hurry Up de play-offs af omdat LIONS van het weekend gaat beginnen aan hun zes weken durende Europese avontuur in de groepsfase van de EHF Cup. De aanloop naar de start van de play-offs verliep voor beide ploegen niet vlekkeloos. LIONS ging afgelopen weekend als favoriet van start voor de eindzege van de BENE-league maar  moest, nadat men tegen Bocholt in de halve finale nadat men een feilloze eerste helft had gespeeld maar een slechte tweede en derhalve met de hakken over de sloot door ging uiteindelijk, constateren dat Hasselt in de finale meer mentale weerbaarheid toonde dan de titelverdediger en de BENE-Leaguetitel van LIONS overnam.

JMS Hurry Up heeft op dit moment te maken met hele reeks geblesseerde spelers zoals www.handbalstartpunt al eerder berichtte. Daar zijn nog een twee spelers bijgekomen waar coach Joop Fiege geen beroep op kan doen, rechterhoekspelers Tobias Marx is ziek en ook cirkelspelers Emiel Wehkamp is niet fit. In de aanloop naar de play-offs won Hurry Up nogwel nipt met een doelpunt verschil van Houten maar verloor het afgelopen weekend uit bij Hellas. Daarmee liep Hurry Up net als OCI-LIONS afgelopen weekend tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Voor beide coach geen ideaal scenario om aan de play-offs te beginnen. Maar Monique Tijsterman was er direct na de verloren finale al mee bezig. “Woensdag moeten we er weer klaar voor zijn want het is niet de eerste de beste maar ik vind het aan de ene kant wel fijn dat het meteen Hurry Up is. Dat betekend dat de mindset weer meteen goed moet zijn bij de spelers. We hebben uiteraard eerst de BENE-league finale geëvalueerd want vandaar uit moeten we toch weer kijken welke stappen we moeten gaan en kunnen maken”.  

Joop Fiege had zich de start van de play-offs ook anders voorgesteld, “maar het is niet anders” aldus de coach van de ploeg uit Zwartemeer. “We zullen moeten kijken welke spelers we ter beschikking hebben en het daar mee moeten doen. Het is misschien maar goed dat het nu gebeurt tegen LIONS, want ik verwacht toch niet dat veel ploegen tegen hun punten zullen gaan pakken. Over drie weken dan komen voor ons de ploegen waar we verwacht worden de punten tegen te moeten gaan pakken”. Dan hoop Fiege dat er een aantal spelers weer terug zijn”.  

 

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht