Nieuws

Vanavond de laatste 2 kwart finalewedstrijden bekertoernooi Heren

Vandaag staan de twee laatste kwartfinale uit het bekertoernooi op het programma. In Sittard beging  om 19:30 uur de kraker uit deze rond tussen OCI-LIONS en Kras Volendam en om 20:45 uur begint in Houten de wedstrijd tussen Alphadeuren Houten en KWS Quintus

Live Stream: De wedstrijd tussen OCI-LIONS en Kras Volendam is live te volgen

In Sittard is de verwachting dat er het stevig wedstrijd gaat worden tussen de tweevoudige titelverdediger  uit 2015 en 2016 LIONS en Volendam. Gezien de wijze waarop beide ploegen momenteel spelen is de verwachting ook dat men tot het uiterste zal moeten gaan  en het een spannende wedstrijd gaat worden. Daarbij is het voor beide ploegen alles of niks

Bij de BENE-League final4 heeft LIONS laten zien waartoe het is staat is. Vooralsnog heeft de ploeg die vorm kunnen vasthouden en werd er in de play-offs eenvoudig gewonnen van Aalsmeer en uiteindelijk ook van Swift Arnhem. Daarmee is LIONS nog de enige ploeg die ongeslagen is de play-offs. Een Bekerwedstijd is echter altijd een wedstrijd op zich. Als je verliest ligt je eruit en is het niet meer te herstellen. Dat is altijd de charme van een bekertoernooi. wil je winnen zal men tot het uiterste moeten gaan.

Volendam is na alle blessureleed de vorm aan het terugvinden en heeft zich in januari weten te versterken met de boomlange Servische opbouwer Igor Mrsulja, daarnaast heeft men de oud gediende Tom Schilder weer in de dekking staan. De Noord Hollanders zullen de beker zeker niet willen laten lopen. Het is de kortste weg naar een prijs terwijl ze in de play-offs voor een plaats in de halve finale ze in een zware poule zitten met Hurry Up en BEVO. Vooralsnog loopt het crescendo bij Volendam uit de eerste twee play-off uitwedstrijden winst van afgelopen weekend bij BEVO te winnen en het gelijkspelen bij bij Hurry Up.

Voor Quintus is het bekertoernooi de enige kans om het seizoen nog af te kunnen sluiten met een prijs, maar de Heulse ploeg heeft ook ander zorgen nu men de eerste twee play-offs wedstrijden tegen Swift Arnhem en Aalsmeer heeft verloren. Deelname aan de BENE-League volgend seizoen staat daarmee onder druk. De vraag is dan ook in hoeverre Quintus alles wil geven voor een overwinning vanavond tegen Houten, daar staat tegenover dat een overwinning de ploeg ook weer wat vertrouwen kan geven. De Utrechters kunnen echter vrijuit spelen en hebben komend weekend ook geen competitieverplichtingen. In de degradatiepoule A zijn na twee wedstrijden op weg zijn om voor komend seizoen het eredivisieschap veilig te stellen.  Zij zouden in deze kwartfinale dan best wel eens voor een stunt kunnen zorgen.  

Deel dit bericht