Nieuws

Van Schie en Tadey over hun Belgisch en Bene-league avontuur

Je zou kunnen zeggen dat in de eerste volwaardige Bene-League competitie vijf Nederlandse ploegen aan de start verschijnen. Daar waar er bij de vier Nederlandse ploegen geen enkele Belgische speler staat onder contract staat, vinden we daarentegen bij de vier Belgische ploegen dertien Nederlanders terug. Neem daarbij ook het trainersduo bij Bocholt Stan Backus en Ruud Hanssen en je zou er zomaar een bijna volwaardige ploeg van kunnen samenstellen.

Achilles Bocholt spant met, Bjorn Alberts, Martijn Meij, Jordi Cremers, Léon van Schie, Andreas Kittel de kroon met vijf Nederlanders gevolgd door United Tongeren met Rob Beaumont, Martijn Meijer, Rudi Schenk en Jean-Paul Stijnen. KV Sasja sloeg vooral zijn slag in Rotterdam met de komst van Mike Tadey, Dimitri van den Hoed en Toby Trouw. Hasselt doet het sinds het vertrek van Jasper Adams in 2009 nog altijd met één Nederlander Bart Köhlen die al sinds 2006 alle successen van Hasselt heeft mee beleeft.

Aan de vooravond van de Bene-League competitie die op 13 september van start gaat sprak www.handbalstartpunt met twee Nederlanders in Belgische dienst. Mike Tadey speelt voor het derde jaar in Belgie en maakte na het missen van de Bene-League door Sporting Nelo de overstap van Nelo naar KV Sasja in Antwerpen. Léon van Schie maakte de overstap van E&O, dat vanwege financiële problemen de komende jaren een pas op de plaats moet maken, de overstap naar Achilles Bocholt.

Beide spelers hebben hun overstap gemaakt om Bene-League te kunnen spelen. Luister hier naar Léon van Schie en Mike Tadey  

Deel dit bericht