Nieuws

Van der Heijden en Polman moet nog aan de bak in Champions League

Zeven Nederlandse speelsters begonnen half oktober aan de voorronde van de Champions League met als eerste doel om zich met hun club te plaatsten voor het hoofdtoernooi. Per groep gaan drie van de vier ploegen  door naar de tweede ronden.

Vijf Nederlandse handbalsters hebben, met nog één wedstrijd te spelen, dat eerste doel met hun club bereikt. Twee speelsters Van der Heijden en Polman zullen er nog voor moeten strijden dit weekend.

Uit Groep A heeft Ailly Luciano zich met het Franse Metz Handball  voor de tweede ronde geplaatst alsmede ook Anouk van de Wiel met het Duitse Thuringer Hc. het Noorse Glasseverket, de ploeg die uit de kwalificatiepoule van Dalfsen doorstroomde naar de groepsfase van de Champiosn League staat nog zonder punten en is reeds uitgeschakeld.

Uit Groep B heeft Danick Snelder zich ook met haar club FTC Budapest geplaatst voor de tweede ronde. Het Russische Astrakhanochka of het Duitse HC Leipzig zal  van het toneel verdwijnen na  dit weekend

Uit Groep C hebben Nycke Groot en Yvette Broch zich net Györi KC geplaatst voor de tweede ronde. Hier is de verliezer het Russische Rostov Don. Door vorige week met 20-22 thuis van de titelverdediger Bucuresti te verliezen is men uitgeschakeld voor een vervolg.

In Groep D zijn Laura van der Heijden en Estavana Polman na een flitsende start in de Champions league met twee overwinning nog niet zeker van de tweede ronde. De kampioen van Denemarken verloor daarna drie keer en moet zondag in een rechtstreeks duel met de Zweedse kampioen IF Savehof, dat ook vier punten heeft, gaan uitmaken wie er naar de tweede ronde gaat (Die wedstrijd is zondag vanaf 15:00 natuurlijk live te volgen) Team Esbjerg heeft ook genoeg aan een gelijkspel omdat men de eerste wedstrijd tegen Savehof heeft gewonnen. Larvik dat met twee nederlagen begon en RK Krim zijn al zeker van de volgende ronde

Uiteraard zijn vanaf vandaag alle laatste groepswedstrijden live te volgen Kijk hier verder

Deel dit bericht