Nieuws

Valt de beslissing of kruipt alles naar elkaar in de dames degradatiepoule

Dit weekend is het in de degradatiepoule bij de dames interessant met de wedstrijden tussen Borhave en V&L en tussen Klink Nijland Kwiek en Misker E&O op het programma.

Als we naar de wedstrijd kijken tussen Borhave en V&L dan zijn de uitgangspunten duidelijk V&L kan zich bij een overwinning niet meer rechtstreeks degraderen. maar dat betekend dan dat Borhave nog niet gevrijwaard is van degradatiezorgen. Bij winst van Borhave dan komen beide ploegen op acht punten V&L nog niet in de veilige zone en is het afhankelijk wat Kwiek en E&O doen hoe zij er dan gezamenlijk voorstaan. Kortom er is nog van alles mogelijk.

Als we kijken naar de resultaten van de afgelopen twee weken dan heeft Borhave een punt laten liggen bij E&O maar zit de ploeg toch in een beter flow dan V&L. Dat heeft alles te maken met het feit dat de ploeg uit Twente wel de halve finale van het bekertoernooi heeft bereikt door Kwiek na verlengingen te verslaan terwijl V&L een flinke oorwassing heeft gekregen van Quintus. Het is dus maar de vraag of de ploeg uit Geleen die klap al heeft verwerkt als ze zondagmiddag in actie moeten komen tegen Borhave in Borne.

Zondag 13:00 uur Borhave - Vlug en Lenig. Scheidsrechters Sonja Borregana-Huiskens en  Gideon Broekhuizen

Kwiek speelt zaterdagavond thuis tegen E&O. Voor de ploeg uit Raalte, die een goede indruk heeft gemaakt in de bekerwedstrijd tegen Borhave, is het misschien wel de laats kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bij opnieuw een nederlaag loopt E&O met nog drie wedstrijden te spelen uit naar een verschil van vier punten en dan lijkt de race tegen rechtstreekse degradatie al bijna beslist. Wil Kwiek nog een kans hebben om die rechtstreekse degradatie te ontlopen dan telt alleen maar een overwinning. Dan komt me in punten gelijk met E&O en is er nog van alles mogelijk en wordt het nog interessanter als V&L van Borhave weet te winnen, want dan is er nog een kans dan E&O en Kwiek zich nog veilig zouden kunnen spelen.

Zaterdag 19:30 uur Klink Nijland Kwiek - E&O Scheidsrechters Kasper Adema en Benjamin Smits

Deel dit bericht