Nieuws

US Duinkerken pakt eerste Franse titel.

Grote vreugde bij Franse US Duinkeren. Het Team van trainer/coach Patrick Cazal kon donderdagavond thuis op de bank het eerste kampioenschap uit de clubhistorie vieren Woensdagavond had de Noord Franse club met 24-21 gewonnen van de nummer vijf Toulouse waarna men donderdagavond de blik kon richten op de wedstrijd tussen de nummers drie Montpellier en twee PSG Handball. Vijf punten voorsprong had Duinkeren bij aanvang van deze wedstrijd op PSG en zeven op Montpellier.

Door de 36-28 overwinning van Montpellier staan beide achtervolgers op Duinkeren met nog twee wedstrijden te spelen vijf punten achter hetgeen betekend dat de Noord Franse club zijn eerste titel heeft binnen gehaald.

Door de nederlaag 36-28 nederlaag verliest de onttroonde kampioen PSG Handball het onderling resultaat van  Montpellier nadat PSG de eerste wedstrijd met 30-29 had gewonnen. PSG zakt daardoor naar de derde plaats terug en moet zelfs vrezen voor de kwalificatie voor de Champions League. Voor de LNH is slechte een plaats beschikbaar in de koningsklasse. Een tweede team kan zich alleen via de kwalificatie mogelijkerwijs nog plaatsen.  

Deel dit bericht