Nieuws

Uitslagen oefenwedstrijden 19-20 augustus

Sasja – Cesson Rennes / Tongeren – Cesson Rennes

De Franse topploeg Cesson Rennes Metropole HB, die dit seizoen getraind wordt door de voormalige bondscoach van Belgie Yerime Sylla, heeft enkele dag in Belgie verbleven en Van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal oefenwedstrijden te spelen. Dinsdag trad de ploeg van Sylla aan tegen Sasja en woensdag tok men naar Tongeren voor een wedstrijd

Tegen Sasja was Cesson Rennes vanaf het begin de bovenliggende partij en bouwde zij langzaam aan hun voorsprong Via de 10-14 ruststand wonnen de Fransen met 19-26.

Wat dat betreft was de wedstrijd tegen Tongeren een gelijkopgaande strijd. In de eerste helft kon Tongeren de score dicteren en kon het gaan rusten met een 13-11 voorsprong. In de tweede helft opende Tongeren nog wel de score (14-11) maar waren het toch de Fransen die langzaam de bovenhand namen via 19-18 wordt het 21-22 waarna Cesson Rennes ook zijn tweede wedstrijd zij het nipt met een overwinning kon afsluiten (22-23)

 

Nordhorn II – Hurry Up

De handballers van Hurry Up hebben woensdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Nordhorn II, dat uitkomt in de Verbandsliga, en waar oud trainer van Hurry Up Lars Hoogeveen sinds dit seizoen de scepter zwaait. De ploeg van Joop Fiege die Hoogeveen de fijne kneepjes van het vak leerde was met 33-26 te sterk.

 

Volendam – Quintus

Voorafgaande aan de oefenwedstrijd tegen Volendam werd Jeroen Hemmes nog in het zonnetje gezet door zijn voormalige ploeg Volendam. De 21-jarige hoekspeler speelt komend seizoen immers bij Quintus en woensdagavond stond er een oefenwedstrijd tegen de ploeg uit Kwintsheul op het programma. Het was voor Geert Hinskens en Marco Woltersom weer een weerzien met hun oude ploegmaats zijn gingen immers in omgekeerde richting en spelen dit seizoen voor Volendam. Uiteindelijk was de thuisploeg Volendam een maatje te groot voor Quintus dat met 34-16 het onderspit moest delven.

 

Bocholt – Tachos / Tachos - Sporting Nelo

De handballers van Tachos hadden deze week twee oefenwedstrijden op het programma staan. De nieuwe trainer coach Martijn Verhaag speelde met zijn ploeg dinsdagavond een uitwedstrijd tegen Achiles Bocholt. Woensdagavond was Sporting Nelo te gast in Waalwijk.

Tegen Bocholt leed Tachos in de begin fase te veel balverlies in de aanval en dat werd gecombineerd met zwak afronden. Dat leverder een achterstand op van zes doelpunten. Na een time out en de rust kwam Tachos terug op gelijke hoogte  22-22. vervolgens worden er twee opgelegde kansen gemiste en profiteert Bocholt en wint het de wedstrijd met 28-24

Tegen Nelo was het een geheel andere zaak. De ploeg uit Waalwijk miste Kevin Okkers en Arjan Stuiver hetgeen betekende dat men nog drie fitte opbouwers over had. Toen ook Rob Jansen naar de kant moest met een enkelblessure was de slagkracht bij de Brabanders strek gedaald. Luc Majoor daarentegen was na zijn voetblessure al weer gedeeltelijk inzetbaar maar verkeert ook nog in trieste familie omstandigheden. Dat alles bij elkaar betekende toch dat Tachos tegen Nelo een mindere vuist kon maken dan tegen Bocholt een dag eerder. Sporting Nelo vertok weer met een 22-28 overwinning huiswaarts.

“Het kan en moet nog beter” vertelt Verhaag “maar het vertrouwen dat dit gaat lukken is aanwezig” 

Deel dit bericht