Uitslagen dinsdag voorronde heren bekertoernooi

De eerste speeldag van de voorronde van het bekertoernooi heeft geen verrassingen gebracht. De twee eredivisieploegen deden wat van ze verwacht mocht worden. Aalsmeer 2, Hellas en Aristos zijn door naar de eerste ronde.

Aalsmeer 2 had geen probleem met tweededivisinost Westlandia. Hellas won in een aantrekkelijke wedstrijd van Atomium en Aristos liet het in de tweede helft liggen tegen eersteklasser DSO dat de tweede helft na de 7-19 ruststand wel winnend kon afsluiten, echte de achterstand kon men er niet mee wegpoetsen "Wij hebben er van genoten en het was ware handbalpromotie in Den Helder", aldus coach Hiske Kruiter na afloop.

Daarnaast heeft het eerste herenteam van Havas zich geplaatst voor volgende ronde, terwijl het tweede team van de verenging uit Almere struikelde tegen VVW

Voor de tweede keer op rij troffen VZV en Tonegido/Kleine Sluis elkaar. Werd het vorig jaar een nipte zege voor de ploeg uit Hippolitushoef, vandaag was Tonegido/Kleine Sluis in de tweede helft, na een gelijk opgaande eerste helft, een maatje te groot voor VZV: 26-34 (13-14)

De handballers van Rapidits hebben zich tegen hoofdklasser Zwart Wit uit Oirsbeek, in een mooie wedstrijd, moeizaam weten te plaatsten voor de eerste ronde. Na de 16-16 ruststand stond het na 59 minuten 26-26, maar dan weet de ploeg uit Weert in de laatste hectische minuut  nog drie keer te scoren hetgeen een 27-29 eindstand opleverde. Toch een terechte winnaar al had Zwart Wit zich goed geweerd.