Nieuws

Tweemaal winst leveren Fortissimo voldoende stof op tot nadenken

Na het succesvolle trainingsweekend van vorige week stonden afgelopen zaterdag twee oefenwedstrijden op het programma voor de handbalsters van Fortissimo tegen de Tukkers en Oliveo.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de Tukkers, al jaren een vaste kracht in de Tweede divisie. Dit jaar onder leiding van Arjan Averink en Olga Assink. De wedstrijd ging lang tijd gelijk op, Fortissimo leek dan ook niet bij de les. De ploeg uit Cothen miste felheid in de duels en ook nu weer werden de makkelijke kansen niet benut. Uiteindelijk ging Fortissimo toch met de winst er vandoor: 25-21.

Tijdens de onderbreking van de wedstrijd van de Tukkers tegen de tweede tegenstander Oliveo, werden de opdrachten nog eens goed met elkaar doorgenomen. Fel in de duels en de dekking, en zorgen dat de afronding beter verzorgt werd. Met die opdrachten begonnen de dames aan de tweede wedstrijd van de avond. Aanvankelijk was het lastig om echt los te komen van de ploeg uit Pijnacker, maar uiteindelijk begon het dan toch te draaien. Met fraaie combinaties en goede individuele acties werd er dan toch rustig op los gescoord. Uiteindelijk bleef de teller steken op 38-18. Een goed resultaat maar toch nog stof tot nadenken.

Zoals altijd leveren dit soort wedstrijden stof tot nadenken, en dat is ook dit keer weer zo. Genoeg om mee te nemen in de komende trainingen. Kleine domper op de wedstrijden was het geblesseerd uitvallen van Celine Vermaak. Ze staat, zoals het er nu naar uit ziet, een week aan de kant met een lichte spierblessure.

Komende donderdag speelt Fortissimo nog een oefenwedstrijd tegen Westsite, dit maal niet in de vertrouwde sporthal in Cothen, maar in Amstelveen. Dan volgt in het weekend nog een wedstrijd op zaterdag tegen Don Bosco uit België (om 20:00 uur) en op zondag een trial met Don Bosco en Westlandia (aanvang 12:30 uur). Alle wedstrijden worden in sporthal de Rijnsloot gespeeld. 

Deel dit bericht