Nieuws

Tweede speeldag 2e ronde dames bekertoernooi

Vandaag staan drie wedstrijden uit de tweede ronde van het dames bekertoernooi op het programma De meest in het oog springende wedstrijd is die tussen de Twentse ploegen Borhave en ACMAA DSVD.

Beide ploegen streden vorig seizoen tot de voorlaatste wedstrijd om het kampioenschap in de eerste divisie die uiteindelijk werd gewonnen door de ploeg uit Borne met drie punten voorsprong. DSVD moest daarna ook in de nacompetitie haar meerdere erkennen in VZV waardoor de ploeg uit Deurningen uiteindelijk overal naast greep. In dit seizoen heeft men de draad weer opgepakt en staat men halverwege de competitie op kop in de eerste divisie met een punt voorsprong op Foreholte. Vanavond treffen beide Twentse ploegen elkaar om 20:00 uur in Borne voor de tweede ronde van de beker.

Borhave heeft zich twee weken kunnen focussen op deze wedstrijd omdat de competitief in de eredivisie stilligt tot 7 januari terwijl DSVD afgelopen weekend tegen Gemini nog alles uit de kast heeft moeten halen om de koppositie in de eerste divisie vast te kunnen houden. Gezien de geschiedenis tussen beide ploegen en de gezonde realiteit zal het vanavond weer op het scherpst van de snede gaan wie er door gaat nar de regiofinale.

In Twello treffen beide Tweede divisie ploegen Eurobottle Voorwaarts en AES Arnhem elkaar. De koploper uit de A divisie Voorwaarts sneuvelde vorig jaar pas in de kwartfinale tegen Foreholte nadat men in de achtste finale E&O had uitgeschakeld. Dat smaakt naar meer

In het Brabantse Rijen ontvangt hoofdklasse RHV in de regionale derby de buren van Tweede divisionist Dongen.

Heren

Bij de heren staat ook vandaag weer een wedstrijd uit de tweede ronde op het programma. In Pijnakker gaan de heren van Tweede divisionist Oliveo het opnemen tegen HARO uit Rotterdam dat uitkomt in de eredivisie.

 

  

Deel dit bericht