Tweede avond voorronde brengt aantal verrassingen

Woensdagavond stond een tweede serie van zeven wedstrijd uit de voorronde van het heren bekertoernooi op het programma.  Vandaag kwamen er een aantal verrassende uitslagen uit de bus gerold.

Eerste divisie ploeg BFC versloeg eredivisionist Bevo 2 na een 16-11 ruststand met 33-23. Tot 11-10 na twintig minuten ging het nog redelijk gelijk op maar daarna liep BFC toch snel uit naar 16-11 ruststand. Vooral in het laatste kwart van de wedstrijd liep BFC dan weer verder weg en kon men in de slotfase een verschil van tien punten op het scorebord zetten.

Hoofdklasser SOS Kwieksport versloeg  Atristos 2 dat uit komt in de Tweede divisie na een 11-10 ruststand met 24-20. Ook Tweede divisionist Gemini was spekkoper in de thuiswedstrijd tegen Eerstedivisionist EHC. Bij rust was er voor de ploeg uit Leidschendam nog weinig aan de hand. met een 12-15 tussenstand ging men rusten. In de tweede helft kwam de ploeg uit Zoetermeer sterk terug en pakte een 27-23 overwinning.

Hoofdklasser Apollo uit Son en Breugel begon de wedstrijd goed tegen Eerste divisionist Habo uit Boekel en het ging lang gelijk op. Aan het eind van de eerste helft slopen er toch veel fouten in bij zowel het verdedigen en afronden. (Ruststand 11-18). Tweede helft ging het beter met de thuisploeg en konden ze de achterstand ophalen tot 4 doelpunt verschil. Als Apollo een aantal vrije kansen niet had gemist, was het zelfs nog spannender geworden, maar ze hebben met 24-28 van Habo verloren.

De Brabantse eersteklasser Zephyr kan terugkijken op een goede wedstrijd tegen tweede divisionist Swift Helmond. Bij rust keek de ploeg uit Schijndel tegen een zeven punten achterstand aan maar kon men ik de tweede helft terugbrengen naar een verschil van vijf doelpunten. De winst ging met 23-28 naar Swift Helmond en komt er voor Zephyr met opgeheven hoofd een einde aan het bekeravontuur.

De handballers van Wittenhorst hadden in eerste instantie een thuiswedstrijd gelood maar er was deze week geen sporthal beschikbaar in Horst In overleg met Sittardia is beslist om de wedstrijd in Sittard te spelen. Voor Wittenhorst verviel daarmee het voordeel om zonder hars te moeten spelen.  Sittardia had daar in de Fitland Hal geen moeite mee. De ploeg van Eric Eussen tankte vertrouwen met de 30-14 (12-8) overwinning.

Eerste divisionist Quintus 2 won de uitwedstrijd bij Hellas 3 in Den Haag et 32-39