Nieuws

TV-uitzendingen Duitsland onder druk

Door Frits Feuler – Met ingang van het komende seizoen liggen de tv-rechten in Duitsland voor het handbal niet meer bij Sport 1 maar bij Sky en ARD en ZDF. Bundesliga, beker en het All Star-duel zijn daar te bekijken. Als extra speeldagen worden de donderdag (19 uur) en zondag (12.30 uur) ingepland. Topwedstrijd van de week op zondagmiddag om 15 uur.

Frank Bohrmann, directeur van de HBL – een samenwerkingsverband van alle Bundesligaclubs – is overtuigd van de nieuwe opzet. “Natuurlijk is er kritiek op elke oplossing. Met stilstand waren wij in de nabije toekomst kopje onder gegaan als we nu niet op een andere koers waren gevaren.”

Doorslaggevend waren voor Bohrmann een ‘omvangrijke en kwaliteitsimpuls in de productie van het beeldmateriaal, een verbreding van het bereik en extra inkomsten voor de clubs door het doorverkopen van deze wedstrijdbeelden.”

Geen TV beelden tijdens WK in Duitsland

Tijdens het WK 2017 in Frankrijk zal er in Duitsland geen handbal te zien zijn. Er kon geen overeenstemming over de kosten worden bereikt met beinsports. Voorzitter Michelmann van de Duitse Handbal Bond hoopt echter dat ‘er voor 2019 en 2021 betere afspraken kunnen worden gemaakt.’  De IHF (Internationale Handbal Federatie) zal hierover in 2017 een besluit nemen.

“Ik zou willen dat het dan bij die onderhandelingen voor de IHF niet primair om het geld gaat maar ook om welke handballanden hun toeschouwers weten mee te krijgen. Het belang van deze toeschouwers is van importantie, dat is mijn conclusie uit het contract dat nu is afgesloten!” merkt de Duitse handbalvoorzitter op bij Handball-world.com  

Deel dit bericht