Tus Metzingen met vier Nederlandse speelser naar halve finale EHF Cup

Naast SG BBM Bietigheim heeft ook Tus Metzingen, met Jasmina Jankovic, Celine Michelsen, Kelly Vollebregt en Delaila Amega, zich zondagavond geplaatst voor de halve finale van de EHF-Cup. Na de 27-23 overwinning vorige week in de thuiswedstrijd tegen het Franse Nantes, met Esther Schop, versloeg Metzingen de Franse ploeg ook in de uitwedstrijd, na een 16-15 ruststand met 28-31.

Daarmee plaats Metzingen zich als verliezend finalist van vorig seizoen voor de tweede keer voor de halve finale. Het is ook pas de tweede keer dat club Europees mee speelt.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd verliepen tot 13-12 volledig gelijk op. Maar als Loseth en Loerper missen krijgt de thuisploeg de kans om uit te lopen naar 15-12. Toch weet Metzingen in de laatste tweeënhalve minuut de achterstand weer terug te brengen naar een doelpunt: 16-15.

Ook na rust is het Nantes dat weer meteen een drie punten voorspong weet te pakken: 19-16. Die weet men tot 21-18 vast te houden. Maar dan komt Metzingen weer terug tot op een doelpunt (21-20) waarna men bij 23-21 drie keer op rij scoort en op een 23-24 voorsprong komt. Vervolgens gaat het tot de 52e minuut gelijk op en blijven de gasten tekens op voorspong. Men voelt dat de cruciale fase van de wedstrijd is aangebroken. Dan gaat het een aantal minuten fout aan beide kanten. Metzingen kan via een zevenmeter de ban breken en scoort 26-28 (55’). Dan gaat het hard en loopt Metzingen in drie minuten uit naar 26-31 en is de wedstrijd gespeeld. In de slotminuten mag Nantes nog twee keer scoren maar dat is enkel voor de statistiek.  Eindstand 28-31.

In de halve finale treft Tus Metzingen eerst thuis het in de groepsfase van de Champions League uitgeschakelde sterrenensemble van het Russische Rostov Don.