Nieuws

Trouw aan Quintus

Toekomst Chris en Susan de Bakker ligt bij Heulse club

 PETER LOTMAN - Kwintsheul - Ze spelen allebei in het eerste team van Quintus. Broer en zus Chris en Susan de Bakker. Zij speelt met haar team in de kampioenspoule om de landstitel. Hij moet met zijn ploegmakkers proberen in de eredivisie te blijven. Een tweespraak over ambities, de club en elkaars karakter.

Blij met Susan als zus?
Chris de Bakker, 23 jaar, student HBO Small business & Retailmanagement:,,Nou ja, wat zal ik zeggen, hahaha. Tuurlijk, Susan is een lief meisje. Gezellig ook thuis. Ze is heel mondig. Durft wat te zeggen. We zijn thuis zelfstandig opgevoed. We eten vaak met het gezin samen. Dan worden de belevenissen uitgewisseld.”

Wat betekent Chris als broer voor je?
Susan de Bakker, 18 jaar, eindexamenjaar HAVO:,,Hij is heel belangrijk voor me. We hebben nog een oudere broer, Daan, van 25. We vormen een hecht gezin. Chris kan flink dollen, maar hij pest altijd op een leuke manier. Hij is nooit chagrijnig. Heeft een gelijkmatig karakter.”

Hoe beoordeel je elkaars handbalkwaliteiten?
Chris: ,,Susan is een natuurtalent. Zij heeft gevoel voor het spel. Ze kan zestig minuten lang sprintjes trekken tijdens een wedstrijd. Gaat ook altijd opgewekt naar de training. Alles is gericht op handbal. Ze is fel tijdens de duels en kan scoren met van die smerige stuitballetjes.”

Susan:,,Chris is een super verdediger. Hij speelt weinig in de aanval en dat is jammer. Dat kan hij ook goed aan de cirkel. Zijn specialiteit is verdedigen in het middenblok. Door zijn lengte is hij moeilijk te passeren. Hij is een harde, maar sportieve speler. Bemoeit zich niet met de randverschijnselen.”

Komen jullie uit een handbalgezin?
Chris en Susan: ,,Nee eigenlijk niet. Vader Jos heeft altijd gevoetbald in het eerste van Quintus. Moeder Wil volleybalde in dames 1 van Quintus. Wel sportief allebei. We hebben het handbalvirus van opa Boud. Hij is uit de tijd dat er vier, vijf broers De Bakker in het eerste van Quintus handbalden.”

Wat is jullie ambitie op langere termijn?
Susan:,,Kampioen worden met Quintus. Ik ben niet van plan naar het buitenland te gaan. Speel het liefste bij Quintus en ga niet naar een andere club. We zijn met een stel jeugdspeelsters aan het bouwen. Er is veel talent. Als we dit team bij elkaar kunnen houden, ligt er voor ons een mooie toekomst. Daar wil ik deel van uitmaken.”

Chris:,,Ook ik ga zeker niet naar het buitenland. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Quintus. Het is een gezellige club en er is veel aandacht voor prestatieport. Wij kunnen met de heren ver komen in de toekomst. Een jonge ploeg, maar met wat meer ervaring doen we volgend seizoen mee in de kampioenspoule.”

Hoe loopt dit seizoen voor jullie af?
Susan:,,Wij gaan voor de finale om de landstitel tegen Dalfsen. En we mikken op de bekerfinale. Dat zou een mooie afsluiting zijn van het seizoen.”

Chris:,,Ons handhaven in de eredivisie is het doel. Dat gaat ook lukken. We houden genoeg ploegen onder ons. We willen de best-of-the rest worden. Dat is het maximale.”   

AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT 

Deel dit bericht