Nieuws

Trainer Gudmundsson stopt als coach Deense handbalmannen

In 2014 ondertekende Gudmundur Gudmundsson een driejarig contract als trainer van de nationale Deense mannenploeg. Volgens een bericht op de website van de Deense handbalbond geeft de IJslandse coach nu te kennen het contract dat in juli 2017 afloopt, niet te willen verlengen.

"Ik heb veel spannende momenten met de Deense ploeg beleefd," aldus de IJslander. "Als laatste natuurlijk de gouden medaille in Rio. Maar ik heb andere plannen."

Gudmundsson is een ongelooflijk getalenteerde trainer, aldus de Deense bond. Hij heeft met twee verschillende nationale teams in de Olympisch finale gestaan. Door zijn prestaties met de Deense nationale ploeg zal hij bij de Deense bond en de Deense sport in het algemeen in herinnering blijven, aldus Morten Stig Christensen, voorzitter van de DHB.

Meteen na het bekend worden van het vertrek van Gudmundsson gingen in Duitsland veel belletjes rinkelen. Ook daar is de bond druk in de weer om het waarschijnlijke vertrek van die andere IJslandse topcoach, Dagur Sigurdsson, in te vullen. Hij zou met een aanbod van de Japanse handbalbond nagenoeg akkoord zijn. Maar Bob Hanning verklaart namens de Duitse bond dat Japan nog lang niet in beeld is. "Er wordt nog door ons met Dagur gesproken," aldus Hanning.

Of dan Gudmundsson in beeld komt als opvolger van Sigurdsson bij onze oosterburen, is niet duidelijk. "Hij heeft ons niet verteld wat zijn nieuwe plannen en uitdagingen zijn," aldus persvoorlichter Bodil Kjaergaard vanuit Denemarken. 

Deel dit bericht