Nieuws

Trainer coach Toni Gerona verlaat Barcelona

Zestien jaar was hij actief bij Barcelona maar komend seizoen zal hij niet meer in dienst zijn van de Catalaanse club, de huidige Champions League winnaar. De afgelopen tien was hij fulltime trainer. Naast het werken met de jeugd van Barcelona was hij ook trainer coach bij Barcelona B dat uitkomt in de eerste divisie. Na afgelopen jaar de titel behaald te hebben in de eerste divisie wist hij dit seizoen op de derde plaats te eindigen met een ploeg die louter uit talenten bestaat tot 21/ 22 jaar.

In 2013 was hij met Barcelona B nog te gast bij de Limburgse Handbaldagen waar hij toen een derde plaats behaalde achter de winnaar uit Portugal Águas Santas-Milaneza en OCI-LIONS die als tweede eindigde.

Op 26-27 jongstleden mei was Gerona nog te gast bij de handbalschool Rijnmond waar hij een aantal trainingsclinics heeft gegeven.

Hij verlaat Barcelona voor een buitenlands avontuur. Als gevolg van de financiële crisis is hij niet de eerste coach die in buitenland aan de slag gaat. Vive Kielce, Wisla Plock, MKB Veszprem, Pick Szeged en HC Vardar gedijen de afgelopen jaren goed onder leiding van een Spaanse toptrainer. Op Plock na ze bereikte allemaal de kwartfinale van de Champions League 

Deel dit bericht