Nieuws

Trainer Braziliaanse mannenploeg bondscoach Spanje

Door Frits Feuler - Brazilië moet op zoek naar een nieuwe bondstrainer. Trainer Jordi Ribera leidde de mannenploeg voor het eerst in de historie naar de kwartfinale bij de Olympische Spelen in eigen land. Hij verkast als technisch directeur en trainer van nationale ploeg naar Spanje, de vice-Europees kampioen.

De 53-jarige Spanjaard heeft al sinds 1989 een imposante trainerscarrière achter de rug met o.a. trainersjobs bij JD Arrate, BM Galdar, Bidasoa Irun en de Argentijnse nationale ploeg. Vervolgens nam hij in 2007 Ademar Leon vier jaar succesvol onder zijn hoede. Op de OS in Londen was hij al actief met de Braziliaanse nationale ploeg.

Bij de Spelen in eigen land vestigde Brazilië de aandacht op zich door twee zeges op Polen en Duitsland. Het bereiken van de kwartfinale was een historisch hoogtepunt in de geschiedenis van de Braziliaanse Handbal Federatie. Onder zijn leiding heeft de mannenploeg grote stappen voorwaarts gezet op de internationale ladder.

In Spanje wordt Ribera de opvolger van Manola Cadenas, die na het missen van de Spelen in Rio zijn opstappen bekend maakte. Opmerkelijk genoeg werd Ribera bij Leon in 2007 al de opvolger van Cadenas die toen naar Barcelona vertrok.

In november speelt Spanje de eerste kwalificatieduels voor het EK 2018 tegen Bosnië-Herzogovina en Finland. In januari 2017 heeft Ribera de leiding over de nationale ploeg bij het WK in Frankrijk.  

Deel dit bericht