Nieuws

Topper 1e divisie is Overijsselsederby tussen Kwiek en Borhave.

De topper in de eerste divisie dit weekend is ook een streekderby. In Raalte gaan de handbalsters van Kwiek het opnemen tegen die van Borhave. Beide ploegen staan achter het nog ongeslagen Quintus 2 op de tweede plaats in de eerste divisie en hebben tot nu toe een keer verloren. Kwiek ging onderuit in de uitwedstrijd tegen Fortissimo. Borhave, dat de eerste periodetitel wist te pakken en daarmee al zeker is van de nacompetitie, verloor vorige week voor het eerst uit bij Bevo.

Trainer coach Arthur Langedijk van Kwiek verwacht zaterdag opnieuw een leuke en spannende wedstrijd. “Afgelopen seizoen hebben we vier keer tegen elkaar gespeeld, twee keer voor de competitie en twee keer in de nacompetitie. Eén keer hebben we thuis verloren met een doelpunt verschil” vertelt coach van Kwiek. “We zijn dan ook erg aan elkaar gewaagd ondanks dat het twee heel verschillende ploegen zijn. Kwiek heeft een zeer jeugdig team en speelt vooral op techniek terwijl Borhaven een veel ervarenere ploeg is en het veel meer op kracht doet”. Zo kan Langedijk nog wel even veder gaan met de verschillen op te noemen tussen beide ploeg. “Wij hebben de beste verdediging van de eerste divisie terwijl Borhave de best scoorde ploeg is. Dat allemaal bij elkaar kan dus een aardige confrontatie worden tussen twee teams die een geheel verschillende speelstijl hebben”.

Langedijk: “Voor ons is het de eerste van de drie toppers die ons de komende drie weken te wachten staat. Na Borhave spelen we volgende weer uit bij Bevo, vorige week de bedwinger van Borhave, en over twee weken thuis tegen de huidige koploper Quintus 2. Omdat Borhave volgende week tegen Quintus speelt weten we dus over paar weken waar we echt staan”.

Vorige week tegen Aalsmeer heeft de ploeg uit Raalte goed aan het vertrouwen kunnen werken. “Ondanks een korte voorbereiding van maar twintig minuten, omdat we twee uur in de file hebben gestaan”, vertelt Langedijk, “hebben we onze beste eerste helft tot nu toe van  het seizoen gespeeld. We creëerden veel kansen maar wat nog beter kan is het scoren van doelpunten. Uit die veel kansen scoorden we veel te weinig, dat zullen we tegen Borhave zeker beter moeten doen willen we de punten in eigen huis houden”.

De wedstrijd in sporthal Tijenraan begint om 19.30 uur en staat onderleiding van Holierhoek en Smit

Deel dit bericht