Nieuws

Top vier van de BENE-League treft elkaar zaterdagavond

In de BENE-League wordt het een bijzonder weekend. De Top 4 speelt tegen elkaar. In Bocholt gaan Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt de degens met elkaar kruisen. Daarbij is de vraag kan Bocholt dat deze week Tongeren in eigen huis uit de beker stootte ook Hasselt naar de kroon steken en langszij komen bij de titelverdediger van de BENE-League. Datzelfde geldt ook voor Callant Tongeren.

Kunnen zij in eigen huis naast OCI-LIONS  komen, dat vorige week nog een geweldige opsteker kreeg door de ruime winst op Bevo, en de koppositie in de BENE-League overnemen op basis van een beter doelsaldo. Of gaan LIONS en Initia Hasselt weer verder uitlopen? Allemaal vragen die zaterdagavond rond de klok van tien uur beantwoord gaan worden.

Met de kleine verschillen op het trio achtervolgers kan de top vier zich bijna geen misstap meer veroorloven zonder direct in de problemen te komen. Sasja, Visé en JMS Hurrey Up zullen alle drie het eerst kijken naar Bocholt dat is de eerste ploeg op dit momenten voor dit trio die te grijpen is al heeft de Bocholt de laatste weken wel een goede vorm getoond. Echter het nadeel is dat de Belgische Kampioen met zijn doelsaldo een punt extra heeft.

Sasja gaat het thuis opnemen tegen Kras Volendam. Een wedstrijd  die dubbel telt voor de Antwerpenaren omdat zij ook nog in gevecht liggen met Visé voor de vierde Belgische play-off plaats om het kampioenschap. In dat opzicht kan de ploeg van Alex Jacobs zich momenteel niks meer permitteren. Visé staat een punt achter Sasja en gaat zaterdag naar Quintus dat nog altijd puntloos onderaan staat. De vraag is dan ook in hoeverre zullen de Walen het lastig krijgen met de Heulse ploeg die ondanks alles nog altijd genoegdoening zoekt in de vorm van de eerste punten. Dus ook Visé kan zich, om in eerste instantie zich te houden op de play-offs, in deze fase van de competitie geen punten verlies veroorloven

Met evenveel punten als Visé heeft ook Hurry Up nog steeds vooruitzichten op een plek in de Final4. De Zwartemeerders moeten zaterdag op bezoek bij het reeds uitgespeelde FIQAS Aalsmeer dat zich met het interim trainersduo al aan het richten is op de Nederlandse play-offs. Als Laatste spelen de nummer tien en elf van de BENE-league zaterdagavond in Panningen tegen elkaar. Voor Bevo een mooie gelegenheid om zich te kunnen revancheren voor de ruime nederlaag van afgelopen week bij LIONS , al moet men de kracht van Merksem zeker niet onderschatten

Alles overziend gaat dus in eerste instantie de aandacht uit naar de wedstrijden uit de top vier, die helaas niet via live stream zijn te volgen. In principe zijn wel de wedstrijden tussen Aalsmeer en Hurry Up, Bevo en Merksem en Quintus tegen Visé via de Live stream van de thuis spelende ploeg te volgen.

  

Deel dit bericht