Nieuws

Toon Leenders: “Fabian van Olphen brengt extra fysiek en ervaring”

Nederlandse heren strijdbaar naar Noorwegen

Na de ruim uitgevallen nederlaag tegen Kroatië zijn de Nederlandse handballers er op gebrand om een goede wedstrijd tegen Noorwegen neer te zetten. "Ondanks de te hoge uitslag overheerst het goede gevoel over ons spel" vertelt Joop Fiege die inmiddels weer terug is in Nederland en zijn intrek heeft genomen in het van der Valk Hotel in Almere.

Na een korte nachtrust moest men vrijdag in alle vroegte om vijf uur vertrekken in Kroatië. Om 13.00 uur is men dan in Almere geariveerd. Na een rustperiode staat vanavond om 19.00 uur de eerste training van vandaag op het programma. Inmiddels hebben Gino en Jorn Smits zich ook in Almere weer bij Oranje gemeld. Met de komst van Fabian van Olpen en Jorn Smits heeft de bondscoach in ieder geval weer wat te kiezen. Een speler moet in de huidige situatie immers afvallen.

Aan Toon Leenders, die donderdag een sterke partij speelde, de vraag wat hij denkt dat de kansen zijn voor Oranje tegen Noorwegen “Ik denk dat we net als donderdag underdog zijn. Donderdag was het met fasen best aardig wat we lieten zien maar we hadden ook een paar mindere goede momenten. Daarnaast hadden we de hele wedstrijd moeite om onze vrije ballen te benutten. Als we dit beter hadden gedaan hadden we niet dikker dan met 7-8 doelpunten hoeven te verliezen”.

Leenders, die bij het Duitse HSG Nordhorn-Lingen speelt vervolgt: “Zondag is Fabian (red: Van Olphen) erbij en het is natuurlijk even afwachten hoe het allemaal gaat uitpakken maar in principe kan hij in zowel in de aanval als in de dekking nog wat meer fysiek en ervaring brengen. We hebben natuurlijk beelden gezien van de Noren maar we kijken net als tegen Kroatië vooral naar ons zelf en willen ons weer gaan verbeteren. Dan kunnen we de wedstrijd misschien lang open houden en zien wat onze kansen zijn”.

Deel dit bericht