Tongeren eindigt het BENE-League seizoen als derde

Voorafgaande aan de grote finale van de BENE-League  2016-2017 werd zondagmiddag om 13.30 uur de kleine finale gespeeld tussen Callant Tongeren en Hubo Initia Hasselt, de beide verliezers van de halve finales van zaterdag.

Opnieuw liet Hasselt zich in de eerste helft onder druk zetten. Net als in de halve finale tegen Bocholt liep men tegen een ruime achterstand aan. Na 23 minuten  had Tongeren een 15-10 voorsprong opgebouwd die met nog drie minuten te spelen was uitgebouwd naar 18-12. Nog voor rust zette Hasselt de inhaalrace in: 18-14 bij rust. Direct na de hervatting werd de lijn voortgezet (18-15). Het duurde echter tot de 51e minuut vooraleer men pas weer op gelijke hoogte kwam bij 26-26.

In een spannende slotfase lieten beide ploegen zien toch graag derde te willen worden van deze tweede lustrumeditie van de BENE-League. Tongeren trok daarbij aan het langste eind en won met 29-28 ondanks dat Brecht Vanbrabant nog twee reddingen had voor Hasselt maar er was net te weinig tijd voor Hasselt om er nog een verlenging uit te slepen.