Nieuws

Tom Geertshuis nieuwe hoofdtrainer bij HV Bentelo

Twee weken geleden meldde Bentelo het vertrek van hoofdtrainer Miro Stare aan het eind van dit seizoen. Inmiddels is het de vereniging al gelukt een opvolger te vinden voor Stare. Komend seizoen is de 36-jarige Tom Geertshuis uit Losser de nieuwe trainer/coach van damesselectie, uitkomend in de landelijke eerste divisie.

Geertshuis is momenteel nog hoofdtrainer bij de dames van Combinatie ’64 in Losser, uitkomend in de Hoofdklasse A. Bij deze club is hij zijn hele leven al actief en heeft hij zelf ook nog gehandbald. Hij heeft nu voor het derde seizoen de hoofdmacht onder zijn hoede. Afgelopen seizoen trainde hij ook dames 2 en werd hij met beide teams kampioen.

“Ik vind Bentelo een mooie, saamhorige vereniging. Toen ik werd benaderd en om tafel ging met de Technische Commissie, was de klik meteen daar. Ik dacht ‘als dat vereniging breed zo is, dan heb ik er nu al zin in’. Na dat gesprek heb ik een proeftraining gegeven aan de meiden. Ik was het weekend daarvoor bij de competitiewedstrijd gaan kijken en had daar een element uitgepikt en verwerkt in de training. Dat werd erg positief ontvangen. Het is een fanatieke groep meiden die graag willen handballen, die er voor willen gaan en dat past goed bij mij. Daarnaast is het voor mij als trainer, momenteel actief in de hoofdklasse, een hele mooie stap omhoog”, aldus Tom Geertshuis.

Het bestuur is, net als de spelersgroep, blij met de komst van Tom. “Tom is een enthousiast en gedreven man. Dat bleek ook in de gesprekken die we met hem voerden en tijdens de proeftraining. Wij denken dat hij met zijn nuchtere, maar fanatieke instelling goed past bij onze vereniging en hebben het volste vertrouwen in een mooie samenwerking komend seizoen”, aldus het bestuur.

Deel dit bericht