Nieuws

Tim Houbrechts opgelucht dat Hasselt zich geplaatst heeft voor Final4

Door Hans Schets - De handballers van Hubo Initia Hasselt hebben zich zaterdagavond definitief geplaatst voor de Final4 van de BENE-League maar het was een zware bevalling voor de ploeg van aanvoeder en cirkelloper Tim Houbrechts (27). Met dank aan Volendam en Bocholt want die konden zaterdagavond hun thuiswedstrijd niet winnend afsluiten waardoor de 23-25 (12-15) nederlaag van Hasselt tegen Bevo uiteindelijk geen verdere schade aanrichtte aan de ploeg die al een paar weken in een dip zit.

Hasselt verloor in de eerste week van het nieuwe jaar zijn halve finale van de beker tegen Bocholt met als gevolgd dat ze deze prijs niet kunnen verdedigen in de finale op 28 mei. Daarna volgde twee nederlagen voor de BENE-League tegen Tongeren en Bevo. 

 

We gaan toch weer om een prijs spelen en dan weet je het nooit

“We waren naloop wel een beetje in mineur omdat we opnieuw onze wedstrijd hebben verloren” vertelt Houbrechts, die naast speler van Hasselt ook Belgisch international is “maar we zijn wel blij dat we er toch bij zijn en ons toch weer hebben geplaatst voor de Final 4 want ik denk niet dat LIONS ons volgende week de zege cadeau zou hebben gedaan. We zijn ook wel een beetje opgelucht. Nu gaan we toch heel anders naar Sittard. We kunnen nu de wedstrijd zonder druk spelen en ons goed voorbreiden op de wedstrijden voor de week later. Ook kunnen we misschien proberen ons niveau weer wat op te krikken want het hele seizoen verloopt tot nu toe wisselend”

Houbrechts:  “Voor Kerst ging het al met Ups en Dows maar januari is traditioneel een maand waarin wij altijd slecht spelen. Wij hebben een groep met veel studenten en die hebben het vaak druk in januari en dat betekend dat wij heel vaak maar met een beperkte groep kunnen trainen, daarnaast zijn er altijd wel wat blessures en soms is iemand anders ook afwezig waardoor we vaak maar net genoeg spelers hebben om zes tegen zes te kunnen spelen. Deze maand hebben we maar een paar keer met een volledige groep kunnen trainen en dat heeft toch ook zijn uitwerking in de wedstrijden. Maar we hebben daarentegen vaak maar één goede wedstrijd nodig om weer over dit punt heen te komen”.

Hasselt verdedigd over twee weken zijn titel als Beneluxliga winnaar van 2014. “Wij hopen natuurlijk allereerst dat we Bevo voor kunnen blijven. Het is altijd leuker om dergelijke wedstrijden in eigen huis te spelen. We gaan toch weer om een prijs spelen en dan weet je het nooit. Dat is dan toch weer net even iets anders als in de competitie”. Houbrechts vind wel dat LIONS en Tongeren er dit jaar een stukje bovenuit steken, “maar zo vertelt hij “ik weet nog goed dat we vorig jaar ook na een zwakke periode zonder enige verwachting naar Luxemburg vertrokken om daar de Final4 te gaan spelen maar toen gingen we wel met de een prijs naar huis. Je kunt er dus niks van zeggen”

Houbrechts vindt dat de ploegen over het algemeen goed aan elkaar gewaagd zijn al is hij van mening dat LIONS met zijn brede kern er toch het beste voor staat. “Het zal niet lang meer gaan duren dat zij daar van gaan profiteren. Ze zullen niet eeuwig finales blijven verliezen.  Daar staat tegen over als ik naar de individuele spelers van Bevo kijk ik ze niet zo heel sterk vind. Zij zijn als team juist heel erg sterk. Dat hebben we al een paar keer ondervonden en zaterdagavond werd dat nog maar eens onderstreept. Zij zijn afgelopen jaar als team Nederlands kampioen geworden”.

De cirkelspeler van Hasselt vind de BENE-League als competitie een grote meerwaarde hebben. “Je speelt elke week een topwedstrijd. Vorig jaar moest je vaak drie/vier weken wachten voor je weer eens een topwedstrijd kon spelen. Daar zaten altijd wedstrijden tussen zoals bijvoorbeeld tegen Herstal of Beyne waar je op zeventig/tachtig procent kon spelen en waar je jezelf kon sparen. Nu ben je verplicht je iedere week honderd procent geven, week in week uit. Daarmee wordt je eigen niveau ook hoger maar vraagt het fysiek ook wel meer van je, maar gelukkig kunnen we bij Hasselt met Simon Ooms volwaardig wisselen op de cirkel. Dat maakt dat het nog steeds goed te doen is. Ik vind dan ook dat de BENE-League maar snel mag door groeien. Het liefst weer met de Luxemburgers erbij maar anders toch zeker met een of twee ploegen uit België of Nederland. Wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan”.

BENE-League nadert zijn ontkoping

www.beneleaguehandball.com 

Deel dit bericht