Tien Nederlandse speelsters al zeker van Duitse DHB-Pokal Final4

Het zal een historische Final 4 gaan worden om de DHB-Pokal. De vier ploegen die aan het eind van het seizoen de Final 4 gaan spelen herbergen alle vier twee of meer Nederlandse speelsters.

Woensdagavond hebben Buxtehuder sv, met Michelle Goos en Lynn Knippenborg, Tus Metzinger met Kelly Vollebregt, Celine Michielsen, Delaila Amega, en Jasmina Jancovic en SG BBM Bietigheim, met Maura Visser, Angela Malestein, Tess Wester en Martine Smeets, al was die laatste er vandaag niet bij in verband met een blessure, zich geplaatst voor de  Finale 4.

Zaterdag spelen Thuringer HC, met Anouk van de Wiel en Frisch Auf Gorppingen, met Maxim Struis en Kristy Zimmerman, nog tegen elkaar voor de vierde en laatste Final4 plaats

Buxterhuder SV had het nog knap lastig tegen SGH Rosengarten/Buchholz na de 10-9 voorsprong bij rust voor Rosengarten kwam Buxtehuder na rust bij 11-12 pas voor het eerst op voorsprong maar een kloofje slaan lukte de gasten niet pas in de laatste minuut wist Buxtehuder de beslissing te maken 20-22 Uiteindelijk werd het ook nog 20-23. MIcehelle Goos werd topscorer met vier doelpunten.

Tus Metzinger versloeg Vfl Oldenburg na een 15-13 ruststand met 27-26 en daarmee verspeelde Inger Smits 6 doelpunten, Kelly Dulfer (3) en Isabel Jongenelen met Oldenburg een plaats in de Final 4. Bij Metzingeren weren er geen doelpunten van Nederlandse hand te noteren.

Bietigheim had geen problemen met het uit de tweede Bundesliga komende Ketsch na een 23-11 ruststand zegevierde Biettigheim met 47-22. Vooral Angela Malestein was weer op dreef voor haar ploeg. De snelle rechterhoekspeelsters scoorde 12 keer. Maura Visser kwam tot één treffer.