Nieuws

Tess Wester verlengt bij het Duitse SG BBM Bietigheim

Na Maura Visser, Valentyna Salamakha, Susann en Nina Müller, moeten de verantwoordelijken van de SG BBM Bietigheim ook blij zijn met de verlenging van haar contract van de Nederlandse keepster Tess Wester. De 23-jarige Noord-Hollandse heeft er voor gekozen om nog een jaar het doel van Bietigheim te verdedigen.

"Tess Wester is ondanks haar jonge leeftijd al een van de beste keepers in de wereld. Ze heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende ontwikkeling door gemaakt. We zijn blij om en zo’n populair persoon in Bietigheim te kunnen houden", zo waardeert Bietgheim sportdirecteur Gerit Winnen de succesvolle verlenging van haar contract.

Haar enorme potentie heeft Wester, die sinds 2015 het doel van de actuele nummer een van de Bundesliga verdedigt, laten zien in tal van wedstrijden voor Bietigheim. “Tess is een jonge en waanzinnig ambitieuze speelster die al vaak haar kwaliteiten van ongelooflijk hoog niveau voor Bietigheim heeft laten zien", aldus trainer coach Martin Albertsen over de verdere samenwerking met de keepster van wereldklasse.  “Ze speelt een grandioos en schitterend seizoen en heeft met Nederland een groots een succesvol WK en EK gespeeld”.

Wester begon haar carrière bij Hugo Girls in Noord-Hollandse Heerhugowaard en ging vandaar de wijde wereld in, al waren de eerste stappen nog dicht bij huis. Via één seizoen VZV in 2007-2008, VOC Amsterdam voor  twee seizoenen  (2008-2010) en een jaar E&O (2010-2011) klopte vervolgens Vfl Oldenburg aan de deur waar ze vier seizoenen actief bleef in de Eerste Bundesliga. Inmiddels heeft ze er twee seizoenen op zitten bij haar huidige club. Ze heeft 64 interlands achter haar naam staan en pakte zilver met Oranje bij het WK van 2015 in Denemarken en bij het WK van 2016 in Zweden.

Als jeug speelster pakte ze al brons bij het WK U18 in de Dominicaanse Republiek en zilver bij het EK U 19 in Nederland in 2011.

Deel dit bericht