Nieuws

Tachos gaat voor de eerste plaats in de nacompetitie

De eerste plaats. Dat is voor RED RAG-Tachos het doel van de nacompetitie die zaterdag 11 maart van start gaat. De Waalwijkse eredivisiehandballers spelen om lijfsbehoud in de eredivisie. 

In de reguliere competitie -waarin door een nieuwe opzet door de handbalbond weinig te halen viel- eindigde Tachos op de zesde plaats. Trainer-coach Edgar van Mierlo is hier tevreden over. Hij is echter vooral blij dat de nacompetitie start. “Eindelijk spelen we ergens om. Afgelopen wedstrijden stond er door die nieuwe opzet niet veel op het spel. Ondanks veel blessures hebben we scherp gespeeld.”

Poule-indeling nacompetitie

Tachos zit in de nacompetitie in een poule met Handbal Venlo/Swift, Aristos, Hellas en Handbal Rotterdam. Van Mierlo zegt hierover: “Uitgangspositie qua poule-indeling is goed. We spelen niet tegen de tweede teams van de BENE-Leagueploegen. In deze teams gaan vaak in de nacompetitie andere spelers meespelen zoals spelers van het eerste team of routiniers die in een lager team spelen. Hierdoor is het maar afwachten tegen wat voor team je speelt.”

Collega-trainer Frank van Ommen ziet in de poule met name in Hellas een sterke tegenstander. “Hier openen wij tegen met een uitwedstrijd. Hellas is een stugge, altijd hardwerkende en volhardende ploeg. Het speltype lijkt op de onze waardoor we erg aan elkaar gewaagd zijn.”  

Van Ommen is er overigens van overtuigd dat Tachos van geen enkele ploeg hoeft te verliezen in de nacompetitie. “Als onze focus goed is en we spelen met bezieling dan zit er zoveel in deze ploeg. Als je de inhaalrace bekijkt die we in Venlo hebben laten zien tijdens de laatste reguliere competitiewedstrijd, die was weergaloos en toont hoe sterk dit team is als de focus goed staat.” 

Eerste duel: 11 maart Waalwijk

Die bewuste tegenstander treft Tachos in de eerste nacompetitiewedstrijd op 11 maart in Waalwijk. 

Van Mierlo: “We speelden in Venlo een dramatische eerste helft met veel technische fouten. We waren niet doelgericht, spelers toonden geen initiatief en speelden te gemakzuchtig. Met een 17-9 achterstand gingen we de rust in. In de tweede helft was dit geheel anders. Er werd voor elkaar gewerkt vanuit een goede offensievere dekking. We speelden veel breaks. Hiermee overliepen we de tegenstander volledig. Uiteindelijk leverden we een zeer sterke teamprestatie en wonnen met 30-34. Uiteraard gaan we nu vanaf de eerste minuut die focus op scherp zetten.”

Schorsing en blessures

In het eerste nacompetitieduel kan Tachos nog niet beschikken over Henrico van Best vanwege een schorsing. Daarnaast ontbreekt nog een aantal spelers vanwege blessures. Van Ommen: “Of hier nog iemand van terug komt voor de eerste wedstrijd is onzeker. Hierdoor zullen we wederom een beroep moeten doen op een aantal jeugdspelers. Zij hebben afgelopen weken al laten zien wat ze waard zijn in de eredivisie. We gaan ervoor met zijn allen.”

De wedstrijd op zaterdag 11 maart start om 20.00 uur in sporthal De Slagen in Waalwijk.   

Deel dit bericht